Το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων προς τις εταιρείες που πωλούν οζονοποιημένο νερό, πέραν της απαγόρευσης που επέβαλε ο ΕΟΦ σε κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.  
Αυτό γνωστοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή σε επιστολή της προς τις οργανώσεις των καταναλωτών με την οποία απάντησε σε σχετική επιστολή τους με την οποία δήλωναν την ικανοποίησή τους για τη λήψη μέτρων σχετικά με το θέμα.

  
Οι οργανώσεις των καταναλωτών ανέφεραν στην επιστολή τους ότι οι καταγγελίες τους στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκο ''έπιασαν τόπο'' διότι ο ΕΟΦ επέβαλε απαγόρευση σε κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνει ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών.

  
Όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και με τις συναρμόδιες αρχές συνεχίζει να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.
Οι οργανώσεις των καταναλωτών, μετά από τα παραπάνω, καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν την αγορά τέτοιων συσκευών, μια και η επίσημη πολιτεία δια των Υπηρεσιών της (Ε.Ο.Φ),ενημερώνει ότι δεν έχει χορηγήσει άδεια στις εν λόγω συσκευές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.