Η αποψίλωση των τροπικών δασών του Αμαζονίου επιταχύνθηκε κατά 15% τους τελευταίους 12 μήνες, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE) της Βραζιλίας.

Από τον Ιούλιο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2011, η έκταση του αχανούς τροπικού δάσους περιορίστηκε κατά 2.654 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο και της Πάρα έναντι 2.295 ένα χρόνο πριν.
Το σύνορο της καταστροφής είναι το Μάτο Γκρόσο όπου υπάρχουν βοσκοτόπια και εκτάσεις καλλιέργειας σόγιας.
Η έκταση της αποδάσωσης υπολογίστηκε από το δορυφορικό σύστημα  DETER που εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις καταστροφές περιοχών μεγαλύτερων των 246 στρεμμάτων.
Η Βραζιλία είναι η πέμπτη σε επιφάνεια χώρα στον κόσμο με τη ζούγκλα και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου να εκτείνονται σε 5,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων μόνο τα 1,7 εκατομμύρια βρίσκονται υπό κρατική προστασία.
Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου έχει καταστήσει τη Βραζιλία έναν από τους σημαντικότερουςρυπαντές στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή που τα δάση του Αμαζονίου καταστρέφονται με ταχείς ρυθμούς ο επικεφαλής του INPE, Ζιλμπέρτο Καμάρα, δηλώνει πως “η Βραζιλία είναι περιβαλλοντική δύναμη και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη τροπική χώρα στην ανθρώπινη ιστορία”.
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.