Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Σε άρθρο μου με τίτλο ΄΄ Ταχυδρομικά περιστέρια ΄΄ που δημοσιεύθηκε στον ακτιβιστή και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ έγραφα : Βέβαια ελλοχεύει ο κίνδυνος , μια κι έγινε η αρχή , κάθε τόσο να έρχεται κι από ένα ταχυδρομικό περιστέρι με μηνύματα στο σπίτι μου και το θέμα να παίρνει δημοσιότητα ……..    .

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις και νέο ταχυδρομικό περιστέρι ήρθε στο σπίτι μου . Αυτή τη φορά είχε δύο σημειώματα . Ένα σε κάθε πόδι . Το ένα σημείωμα έγραφε : << Επιστροφή χρημάτων από πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι >> . Και το άλλο : << Δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος  >>  .
Επειδή τα σημειώματα ήταν ασαφή – δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά – άρχισα να τηλεφωνώ ένθεν κακείθεν σε διάφορους φίλους για να μάθω περί τίνος πρόκειται . Κάποιοι δεν γνώριζαν τίποτε , άλλοι πάλι κάτι άκουσε το αυτί τους αλλά δεν γνώριζαν λεπτομέρειες , 2 -3 άτομα όμως γνώριζαν τα θέματα αλλά και λεπτομέρειες . Έτσι έμαθα ότι το υπουργείο ζητά την επιστροφή των χρημάτων μισθοδοσίας των υπαλλήλων (κάποιων) , από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι , διότι η πρόσληψη τους ήταν παράνομη – παράτυπη (δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις) και το θέμα αφορά τον πρώην Δήμο Επανομής . Και άλλο κρούσμα κακοδιοίκησης από  δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Επανομής . Όπως βλέπετε ένα – ένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αν θελήσει η νέα δημοτική αρχή να τα βγάλει όλα στο φως τότε ίσως φρίξουμε . Κάπως έτσι έβγαιναν κάποιοι Δήμαρχοι . Προσλαμβάνοντας ψηφοφόρους .
Και το δεύτερο θέμα , αφορά επίσης τον πρώην Δήμο Επανομής και πάλι για παράνομες – παράτυπες προσλήψεις 2 εποχικών υπαλλήλων που δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα . Η διαφορά είναι ότι το θέμα αυτό το έφερε στο φως η νέα δημοτική αρχή , μεσολάβησε μια αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών και υπουργείου όπου η θέση – εντολή του τελευταίου ήταν οι υπάλληλοι να μη πληρωθούν . Η διοίκηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος αλλά και το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι ήδη είχαν εργασθεί επί εξάμηνο και πλέον , θέλησε να βρει τρόπο να πληρωθούν. Έτσι έφερε το θέμα πληρωμής στο Δημοτικό συμβούλιο . Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πληρωμής τους και σήμερα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος .
Έτσι λοιπόν η καυτή πατάτα , που κάποιοι άλλοι φρόντισαν να υπερθερμάνουν στα πυρακτωμένα κάρβουνα , έκαψε τα χέρια του κ. Κούτουκα , μεταφέρθηκε στα διπλανά χέρια των συμβούλων της συμπολίτευσης και επειδή ήταν τόσο καυτή μεταπήδησε και στα χέρια των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης . Γλύτωσαν το κάψιμο οι σύμβουλοι του κ. Μαυρομάτη επειδή νωρίτερα είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και απεχώρησαν .
Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα συζητήθηκε , χθες Τετάρτη , στο Δημοτικό Συμβούλιο , πριν προλάβω να καθαρογράψω και δημοσιοποιήσω το εν λόγω άρθρο μια και ο αποστολέας των μηνυμάτων έστειλε καθυστερημένα το ταχυδρομικό περιστέρι .     
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.