Αποστολή του ΟΗΕ  λέει ότι δεκάδες χιλιάδες, οι μισοί από αυτούς παιδιά, έχουν ήδη πεθάνει καθώς η πείνα κι η εξαθλίωση  συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Η πείνα έχει καταλάβει και  μια έκτη περιοχή της Σομαλίας και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας  σοβαρών ελλείψεων τροφίμων, αναφέρει ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με δήλωση του ΟΗΕ για τη Σομαλία (οργάνωση FSNAU) που έγινε από το Ναϊρόμπι της Κένυας,  τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τον Αύγουστο δείχνουν ότι και η Περιφέρεια Bay έχει πληγεί από λιμό προστιθέμενη σε αρκετές άλλες  περιοχές που έχουν ήδη δηλωθεί ως ζώνες πείνας από τον ΟΗΕ.


"Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει, πάνω από το ήμισυ των οποίων είναι παιδιά."
Η πείνα εκδηλώθηκε αρχικά στο νότιο Μπακούλ και Κάτω Σαμπέλ, περιοχές της νότιας Σομαλίας, τον Ιούλιο. Αργότερα εξαπλώθηκε και σε άλλες τρεις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου.




Η FSNAU διεξήγαγε έρευνες για τη διατροφή και τη θνησιμότητα  σε όλη την νότια Σομαλία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου και βρήκε τα πιο ακραία επίπεδα οξέος υποσιτισμού στο κόλπο.
Αρκετές άλλες περιοχές βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο με επικράτηση συνθηκών πείνας,
όπως ανακοίνωσε.


Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης της ξηρασίας της χώρας έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
 Οι μαχητές αλ-Σαμπάμπ, συνδεδεμένες με την  Αλ Κάιντα,
αποχώρησαν από τις θέσεις κοντά στο Μογκαντίσου τον περασμένο μήνα, αλλά εξακολουθούν να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της νότιας Σομαλίας, όπου βρίσκονται και οι περισσότερο πληγείσες περιοχές από την πείνα και την ακραία ξηρασία.
Πείνα σημαίνει ότι τουλάχιστον το 20 τοις εκατό των νοικοκυριών αντιμετωπίζει ακραίες ελλείψεις τροφίμων, παρατηρείται υποσιτισμός οξείας μορφής σε πάνω από 30 τοις εκατό των ανθρώπων, και συμβαίνουν δύο θάνατοι ανά 10.000 άτομα κάθε μέρα, σύμφωνα με ορισμό των Ηνωμένων Εθνών.
Περίπου 12,4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Αιθιοπίας, του Τζιμπουτί, της Κένυας και της Ουγκάντας, που πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και δεκαετίες,  έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.