Με μαζική παρουσία (πάνω από 100 άτομα) εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση που καλούσε το νοσοκομείο του Ιπποκράτειου. Δυστυχώς η ΠΑΣΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου άφησε τη συνέλευση να απομαζικοποιηθεί και στο τέλος όχι μόνο δεν αποφάσισε κάτι συγκεκριμένο πέρα από το πρόγραμμα της ΠΟΕΔΗΝ αλλά αρνήθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο τον κοινό αγώνα γιατρών και υπόλοιπων εργαζόμενων (με τοποθετήσεις ότι οι γιατροί είναι ο "εχθρός") αλλά και την πρόταση για σύσταση επιτροπής αγώνα και οργάνωση της βάσης. Παρόλη όμως την απροθυμία των γραφειοκρατών να οργανώσουν την απάντηση μας, είναι πραγματικό γεγονός ότι η οργή και η αγανάκτηση μέσα στα νοσοκομεία φουντώνουν και στο επόμενο διάστημα οι συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις θα είναι όλο και πιο μαζικές. Αυτό φαίνεται σε όλα τα νοσοκομεία και όχι μόνο (δείτε τη συννημένη προκήρυξη του Νυστεριού για την εικόνα στα νοσοκομεία της Αθήνας). Η ανάγκη για οργάνωση από τα κάτω και συντονισμό είναι κρίσιμη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Το πρόγραμμα των συνελεύσεων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται ως εξής:
Τετάρτη 28/9, 12μ κοινή συνέλευση γιατρών και υπόλοιπων εργαζομένων στο νοσοκομείοΓεννηματάς. 
Πέμπτη 29/9 συνέλευση σωματείου ΑΧΕΠΑ 
Παρασκευή 30/9συνέλευση γιατρών Ιπποκράτειου, 12:30μμ στο αμφιθέατρο "Π. Μεταξά" (πίσω από το κτίριο Δ)   
και πιθανόν να υπάρχουν και άλλες που εγώ αγνοώ.
Όσον αφορά την ΕΝΙΘ για μία ακόμη φορά το ΔΣ πήρε νέα αναβολή για την Τρίτη 4 Οκτώβρη. Η ΟΕΝΓΕ έχει ορίσει νέο Γενικό Συμβούλιο στις 13 Οκτώβρη. Η απάντηση μας στην ανεπάρκεια των γραφειοκρατικών ηγεσιών πρέπει να είναι οι μαζικές συνελεύσεις και η συγκρότηση επιτροπών βάσης σε κάθε νοσοκομείο.
Έστω και έτσι όμως υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα πρέπει να στηρίξουμε και να οργανώσουμε ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω κλιμάκωση. 
Πιο συγκεκριμένα:
- Πέμπτη 29/9, τετράωρη στάση της ΠΟΕΔΗΝ 11πμ με 3μμ και συγκέντρωση 12μ στις ΔΥΠΕ
- Τετάρτη 5/10, 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΔΕΚΟ (η συγκέντρωση δεν έχει καθοριστεί ακόμα)
- Πέμπτη 13/10, τετράωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11πμ με 3μμ και συγκέντρωση στις ΔΥΠΕ
- Τετάρτη 19/10, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι στις κινητοποιήσεις και τις συνελεύσεις!
Επιτροπές βάσης σε κάθε νοσοκομείο!
Κλίμάκωση με απεργία διαρκείας!

Γιάννης Κούτρας
μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ
Πρωτοβουλία Γένοβα - Νυστέρι
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.