Το ανέφικτο των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την Ελλάδα από την τρόικα υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ο “κόκκινος Ντάνι” επισήμανε στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας ότι “οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να γίνονται σε ρεαλιστική βάση ώστε οι μεταρρυθμίσεις να είναι αποδεκτές από την κοινωνία”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ζητείται από μια χώρα κάτι που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, όπως η μείωση του ελλείμματος από το 10% στο 6% μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που όπως είπε δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί από καμία χώρα, ούτε καν από τη Γερμανία.
Παραδέχθηκε όμως ότι πολλά θα πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα, όπως οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες όπως υποστήριξε, για τις οποίες η χώρα μας ξοδεύει το 4% του ΑΕΠ, ενώ η Γερμανία το 2% και η Αυστρία μόλις το 0,8%.
Ο Κον-Μπεντίτ ήταν αποκαλυπτικός και σε ό,τι αφορά τη διαρροή ελληνικών κεφαλαίων από την Ελλάδα. Μάλιστα, ζήτησε ακόμα την άρση του τραπεζικού απορρήτου στην Ευρώπη, για να μπορέσουν να εντοπισθούν «τα 200 έως 300 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι έχουν φυγαδευτεί από Έλληνες στο εξωτερικό».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.