Πιστεύουμε πως συντελέστηκε, κατά την τελευταία συνεδρίαση (17η) του Δημοτικού Συμβουλίου, μια υπέρβαση από ορισμένα μέλη του, που μας χαροποίησε και δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας και μια προοπτική διαφάνειας. Στοιχεία τα οποία χρειαζόμαστε ως δημότες, για να τα αντιπαραβάλουμε στις μίζερες συνθήκες και πρακτικές που επικρατούν, ως συνήθως, κατά τη λειτουργία των θεσμών και οργάνων της Δημοτικής αρχής στον Θερμαϊκό.
Οφείλουμε να εξάρουμε την καθαρότητα και ντομπροσύνη των μελών του ΔΣ που στάθηκαν όρθιοι και ανυποχώρητοι, παρά τις έμμεσες πιέσεις για να πράξουν το αντίθετο. Ο Δήμαρχος  προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να στρογγυλέψει τις γωνίες στην παράταξή του και να κλείσει άρον-άρον το θέμα της μαύρης εργασίας που καταγγέλθηκε επώνυμα - από τον κύριο Ζαβέρκο - ότι "ανθεί" στον Δήμο.
Φυσικά ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα,  ακούγοντας το ηχογραφημένο ηχητικό απόσπασμα που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου και εμπεριέχει όλη τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη  κατά τη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου.


Συγχαίρουμε όμως τον Γραμματέα του ΔΣ, κ. Αντώνη Ζαβέρκο για την ανυποχώρητη στάση του, που ουσιαστικά τίναξε στον αέρα, διαψεύδοντας,  τις διαβεβαιώσεις του Αντιδήμαρχου κ. Κώστα Βογιατζή όσο και του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ, ότι δεν υφίσταται ζήτημα ανασφάλιστης (δηλ. μαύρης) εργασίας στο Δήμο. (Ιδιαίτερη μάλιστα αίσθηση έκανε η αποκάλυψη του Προέδρου της ΤΕ Επανομής κ. Καζάκη, ότι "πληρώνει ο ίδιος εργαζόμενους από την τσέπη του" για να καθαρίζουν την Επανομή, που εμμέσως επιβεβαιώνει τον καταγγέλλοντα).
Αν μάλιστα συνδυαστεί αυτή η στάση του Γραμματέα και με το θέμα των απευθείας αναθέσεων τοπογραφικών εργασιών (κατά την 15η συνεδρίαση) και την ανυποχώρητη στάση του στην έγκριση της αντίστοιχης απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή (που οδήγησε στην αναπόφευκτη, αν και ανεπιθύμητη, για την Διοίκηση ακύρωση της σχετικής απόφασης - αλήθεια ποιός θα κάνει την αντίστοιχη μελέτη κύριοι;), μας δείχνει ότι διαθέτει στοιχεία μαχητικότητας και ντομπροσύνης που νομίζουμε ότι χρειάζονται για την καλύτερη, δικαιότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του οργάνου.


Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για τη στάση του Προέδρου του ΔΣ, κ. Κυριάκου Στεφανίδη, που δεν δίστασε να θέσει το ζήτημα του δημοσιεύματος ανοίγοντας  τη συζήτηση για τη "μαύρη" εργασία, που αποδείχθηκε βόμβα στα θεμέλια της παράταξης της πλειοψηφίας. Να τονίσουμε την ρήση του Προέδρου ότι: "είναι αδιανόητο  να υπάρχουν πρακτικές που να εξυπηρετούν προώθηση "ημετέρων", συνέχιση της "αδιαφάνειας" και ύπαρξη της μαύρης εργασίας" (όπως αναφερόταν στις καταγγελίες του δημοσιεύματος).


Και επειδή  επιχειρήθηκε να δοθούν διαφορετικές ερμηνείες στο τι είναι "μαύρη" εργασία να ξεκαθαρίσουμε (όπως τόνισε και ο κ. Μαυρομάτης στη συνεδρίαση, και ο οποίος είχε και υποστεί και πρόστιμα στο Δήμο, κατά την θητεία του ως δήμαρχος Μηχανιώνας): ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς η σχέση μισθωτής εργασίας κατά την οποία ο εργαζόμενος εξαναγκάζεται - για να συνεχίσει να εργάζεται (έστω και με πενιχρή αποζημίωση) - σε έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) και φυσικά οι περιπτώσεις ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ χωρίς να υπάρξει η απαραίτητη σύμβαση εργασίας. 


Επτά τέτοιες αναθέσεις κατήγγειλε ότι γνωρίζει ο κ. Μαυρομάτης, που όμως βιάστηκε να διευκρινίσει πως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ενέργειες προς την Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί όπως είπε δεν είναι "αυτής της σχολής".
Ενέργειες που από ότι πληροφορούμαστε προτίθεται να πράξει ο κ. Ζαβέρκος, καταθέτοντας τα στοιχεία που έχει συλλέξει, τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προς διερεύνηση.


Ακούστε (κλικ στο play) το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο:


Ακτιβιστής

Σχετικά άρθρα:

Μαύρη εργασία στο Δήμο Θερμαϊκού ;;;

Οι απευθείας αναθέσεις των 30.000 δεν κοστίζουν περισσότερο από 4.000 ευρώ ;;

Σχολιασμοί ενόψη της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.