Δεν έχει τέλος η καταιγίδα φόρων και περικοπών στο λαϊκό εισόδημα και αυτό το βλέπουμε και σήμερα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει της κατάθεσής του στη Βουλή.

Εκεί διαβάζουμε τη νέα δέσμη αντιλαϊκών, βάρβαρων μέτρων που περιλαμβάνει. Την μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις από το δημόσιο, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων που συνολικά υπερβαίνουν τα 7 δισ. ευρώ. (Εδώ πρέπει να τονίζουμε ότι η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που προβλέπειο προϋπολογισμός του 2012. Φτάνει στο ύψος των 13 δισ. ευρώ αν υπολογίσουμε και τα 6 δισ. φόρων που περιέχονται στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και έχουν ήδη ανακοινωθεί από το καλοκαίρι με δηλώσεις του Ευαγγ. Βενιζέλου).

Τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού είναι η περικοπή όλων των φοροαπαλλαγών, το χαράτσι στα ακίνητα που θα εισπραχτεί μέσω της ΔΕΗ, το νέο μισθολόγιο με το οποίο θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, (το υπουργικό συμβούλιο χτες οριστικοποίησε την απόφαση για άμεση υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία. Και αυτό είναι μόνο η «εισαγωγή». Αλλοι 150.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα τους ακολουθήσουν τα επόμενα τρία χρόνια), η περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η προσαρμογή των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Υπάρχουν επίσης τα μέτρα που είναι στο Μεσοπρόθεσμο και τα οποία έχουν να κάνουν με την μείωση του αφορολογήτου, τα τεκμήρια διαβίωσης, την αύξηση της φορολογίας στην ακίνητη περιουσία , με την εισφορά αλληλεγγύης περικοπή κοινωνικών επιδομάτων. Το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει επίσης την εκτόξευση της ανεργίας στο 16,4%, ενώ χια τόκους θα πληρώσουμε σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους 17,9 δις. ευρώ.

Το πιο εξωφρενικό ίσως από όλα είναι ότι ενώ με πρόσχημα την μείωση του εξωτερικού χρέους, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία, έκαναν παρελθόν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους αυτό εξακολουθεί να … τραβάει την ανηφόρα. Μετά την εφαρμογή του Μνημονίου Ι, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε ήδη από 127,1% του ΑΕΠ το 2009 σε 142,8% το 2010 και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκε σήμερα προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο τέλος του 2012 στα 371, 9 δις που είναι το 172,7% του ΑΕΠ 17,9 δισ.

Δεν βρίσκουμε λόγια να΄κάνουμε επίλογο στην ανάρτησή μας και να σχολιάσουμε τον κυβερνητικό θίασο που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζόμενο λαό και επιδίδετε στο ξεπούλημα της χώρας. Ας ακούσουμε καλύτερα το βιντεάκι απ΄την «Ελληνοφρένεια».




πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.