Με την δυναμική παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση (7/11/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσει ο δήμος μας στα χαράτσια. Τελικά πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι ο Δήμος «δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη της πόλης μας», ενώ σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά θα διοργανώσει συζήτηση και καλεί όλους τους δημότες για περισσότερες οδηγίες την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 5:00 μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Την συζήτηση του θέματος την είχε ζητήσει από τις 29/9/11 (δύο μέρες μετά την ψήφιση και την επιβολή των χαρατσιών) η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα», επισημαίνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σοβαρό θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειες και ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του νέου άδικου μέτρου, να ζητήσει την ανάκληση του και να δώσει την πολιτική στήριξη σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας που αδυνατούν να πληρώσουν, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με την κίνηση πολιτών «κόντρα στο ρεύμα», κατά την διάρκεια της εισήγησης του είπε ότι «Στον Δήμο Νίκαιας- Ρέντη, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι εργατικές οικογένειες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροέμποροι και βιοτέχνες. Η ανεργία καλπάζει, κυρίως σε μικρές ηλικίες και σε ανθρώπους που είναι κοντά στην σύνταξη. Μαθητές-και δεν είναι λαϊκισμός όπως ανέφερε η Διαμαντοπούλου- λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. Όλο και περισσότεροι μένουν άστεγοι. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στα συσσίτια της εκκλησίας και όπου άλλου γίνετε αυτό.

Κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, η κυβέρνηση του ΓΑΠ έπεσε. Όλα αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται αυτές τις μέρες δεν μας λένε τίποτε άλλο από το ότι το νέο μόρφωμα κυβέρνηση που στήνετε κατ’ εντολή της κομαντατούρας και της τρόικας, θα φέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα. Τέτοια που το χαράτσι που σήμερα συζητάμε θα μας φαίνετε πολύ μικρό μπροστά στα όσα θα ακολουθήσουν. Η μόνη λύση είναι η δική μας μαζική αντίδραση. Όσα παραθυράκια υπήρχαν ή βρίσκαμε, στην πορεία τα έκλεισαν ή θα τα κλείσουν. Ένα μόνο δεν θα μπορέσουν να κλείσουν: την μαζική οργή και απάντηση.

Για όλα αυτά πρέπει να βρεθούμε εμείς-το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μπροστά. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια, που δειλά στην αρχή ξεκίνησαν οι επιτροπές στις γειτονιές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ αλλά στην πορεία τείνει να γίνει μαζικό κίνημα σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας».

Η επιτυχία όμως της χθεσινής απόφασης οφείλεται καθαρά στο δυναμικό παρών των συμπολιτών μας. Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών «κόντρα στο ρεύμα» για κοινή ενωτική δράση ενάντια στα χαράτσια και δημιούργησαν τις δικές τους ανεξάρτητες επιτροπές στις γειτονιές της Νίκαιας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δημότες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με την δική τους παρέμβαση και την ανυποχώρητη στάση τους, έδειξαν καθαρά πως η λαϊκή πίεση καταφέρνει να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η ομόφωνη απόφαση κατά των χαρατσιών είναι μια καθαρή νίκη τους.

Ο λαός έχει φωνή και ακούγεται! Ενωμένος, αλληλέγγυος, ανυποχώρητος, καταφέρνει να διεκδικεί και να απαιτεί τα δικαιώματα του. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που κρατάμε από την χθεσινή συνεδρίαση και καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν τις δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τους. Να δυναμώσουν τις επιτροπές που υπάρχουν ενάντια στα χαράτσια και να δημιουργήσουν κι άλλες, σε κάθε γειτονιά. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια πρώτη νίκη, είναι όμως στο χέρι μας να επιβάλλουμε την εφαρμογή της. Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε! Όλοι μαζί μπορούμε!

οι φωτογραφίες είναι από τον Γ.Βεράνη απο το blog Χαλκηδώνα

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.