Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση (29-12-2011) του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
·         Από αύριο το μεσημέρι αύξηση νεφώσεων και προς το βράδυ αναμένεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων άνω των 1200μ στην Κεντρική Μακεδονία και σταδιακά μέχρι το πρωί του Σαββάτου και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στα πεδινά και στα παράκτια καθώς και στις θαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες.
Οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 1000μ. και θα αρχίσουν νωρίτερα.
·         Το Σάββατο το πρωί και σταδιακά θα αυξηθεί η ένταση των ΒΔ ανέμων στην κοιλάδα του Αξιού («ΒΑΡΔΑΡΗΣ») ενώ στα πόδια της Χαλκιδικής και ανατολικότερα του Σταυρού (ανατ. Ν. Θεσσαλονίκης) οι ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι ΒΑ. Τα φαινόμενα θα κατέβουν στα 1000μ ( ενώ στη Δυτική Μακεδονία στα 800μ) αλλά θα σταματήσουν σταδιακά και από δυτικά προς ανατολικά μέσα στο Σάββατο. Λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη, ενώ θα επικρατεί τις πρωινές ώρες και παγετός.
·         Ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναμένεται «καλός καιρός» (χωρίς φαινόμενα).
·         Γενικά οι χιονοπτώσεις θα είναι σε ορεινές περιοχές και δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.
·         Όσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.