Εν εγρηγόρσει ο Σαρκοζί βρήκε τη λύση. Δημιούργησε απαγορευμένες ζώνες στο κέντρο, γύρω από τα ονομαστά πολυκαταστήματα και τις πολύφωτες βιτρίνες. «Φθηνός εντυπωσιασμός», κατήγγειλε ο Δήμαρχος των Παρισίων. «Είναι τρομακτικό να θέλεις να πατάξεις τη φτώχεια με καταστολή και πρόστιμα» *** Πλήθος οι διαδηλωτές εναντίον του Πούτιν. Αλλά δεν πρόκειται για διαδηλώσεις φτωχών. Η αστική τάξη εξεγείρεται, η ευνοημένη από την οικονομική πολιτική του οιηματία μονοκράτορα. Επειδή δεν ανέχεται τις ανορθογραφίες και τον εξευτελισμό, από τα (εκλογικά) καμώματα του Πούτιν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» *** CUT: Στο αριστερό οικόπεδο ανοίγουν σαμπάνιες. Οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν (ενωμένους) την εξουσία. Αλλά οι απέναντι δεν ανησυχούν. Το οικόπεδο της Αριστεράς θυμίζει κληρονομιά με πολλούς δικαιούχους. Αδυνατούν να κουβεντιάσουν ακόμη και για τον καιρό. Πόσω μάλλον για -έκτακτης ανάγκης- κοινή συμπόρευση και πρόγραμμα. Οι διαφορές είναι βαθιές, δομικές. Γι' αυτό και οι εκκλήσεις, τύπου Τσίπρα, είναι φωτοβολίδες προς άγραν εντυπώσεων. Και ψήφων *** Πλήθος οι Ελληνες που καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Πληθύνονται οι περιπτώσεις γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους στο χωριό SOS, επειδή αδυνατούν να τα θρέψουν. Πλήθος τα μίνι καζίνα στη χώρα, με τον νέο νόμο...
«Μην ξεπουλήσετε τον δημόσιο πλούτο σας»
Ο διάσημος Αργεντίνος σκηνοθέτης -και βουλευτής της Αριστεράς- Φερνάντο «Πίνο» Σολάνας μίλησε στο «Βήμα»:
- «Εμαθα με χαρά για την παραίτηση Παπανδρέου και για όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες. Διάβασα κάπου ότι έχετε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ πανεργατικών απεργιών! Διάβασα επίσης και για τη νέα συμφωνία κορυφής στην Ευρώπη και για το δικό σας "megacanje" ("μεγάλο κούρεμα"). Πρέπει να ξέρετε ότι και σε εμάς, που υποτίθεται ότι έγινε 70% "εθελοντικό" κούρεμα στο δημόσιο χρέος, το πραγματικό όφελος για τη χώρα είναι πολύ μικρότερο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει στη χώρα σας. Τα πράγματα μου φαίνονται χειρότερα για εσάς από ό,τι για εμάς γιατί είναι πιο δύσκολο να επιστρέψετε στο εθνικό σας νόμισμα».
- «Σε κάθε περίπτωση, πρώτον, δεν πρέπει να σταματήσετε τον αγώνα κατά του ΔΝΤ, που είναι -το έχω πει πολλές φορές- η αστυνομία και ο φοροεισπράκτορας των τραπεζών και των επενδυτικών funds, και, δεύτερον, πρέπει να εμποδίσετε το δικό σας "Gran Saqueo" (σ.σ. "Μεγάλη Ληστεία", τίτλος διάσημου ντοκιμαντέρ του Σολάνας για την κρίση) του δημόσιου πλούτου. Εμείς τα πουλήσαμε όλα στους ξένους και τώρα, τόσα χρόνια μετά, ακόμη παλεύουμε να εξυγιάνουμε τις αερογραμμές μας, τους σιδηροδρόμους και τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.