Εφεδρεία τέλος, απολύσεις όχι, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 θα επιτευχθεί με τις συνταξιοδοτήσεις, τις εθελούσιες αποχωρήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων.

Αυτό ήταν το περιεχόμενο της ενημέρωσης που έκανε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Της ενημέρωσης είχε προηγηθεί συνάντηση του ιδίου με τους ελεγκτές της τρόικας οι οποίοι – κατά τον υπουργό – αποδέχθηκαν τον εν λόγω χειρισμό του θέματος. 



Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει πριν από τις γιορτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος είχε επισημάνει ρητώς πως η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθεί, αλλά όχι μέσα από απολύσεις.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση της Βουλής ο κ. Ρέππας επανέλαβε πως “δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην κυβερνητική ατζέντα” και πως “ο κύκλος της εφεδρείας έκλεισε τον κύκλο του”.

Γνωστοποίησε δε, ότι από την εφεδρεία βγήκαν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 10.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσουν εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού τομέα – οι οποίοι, στο σύνολό τους, ανέρχονται στους 54.000 εργαζομένους.

Σημείωσε πάντως ότι έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου να υποβάλλουν άμεσα προτάσεις για συρρίκνωση των δομών τους κατά 30% τουλάχιστον, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει διαπιστωθεί πως πολλές οργανικές θέσεις είναι κενές.

Συνολικά, ανέφερε πως στο δημόσιο εργάζονται 720.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 640.000 είναι μόνιμοι (συμπεριλαμβανομένων των 190.000 εκπαιδευτικών και 150.000 ένστολων) και οι 80.000 είναι έκτακτοι, συμβασιούχοι κλπ.

Και παρατήρησε ότι σε σύγκριση με το 2009 υπάρχει θεαματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς έχουν εξοικονομηθεί δύο εκατ. ευρώ αυτά τα δύο χρόνια.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.