Με αποστολή σε στρατόπεδα εργασίας τιμωρούνται όσοι Βορειοκορεάτες δεν θρήνησαν "όπως έπρεπε" τον εκλιπόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily NΚ.

Η διαδικτυακή εφημερίδα που αντίκειται στο καθεστώς, αναφέρει ότι σύμφωνα με τοπική πηγή "οι αρχές καταδικάζουν σε ποινή τουλάχιστον εξάμηνης καταναγκαστικής εργασίας όσους πολίτες δεν συμμετείχαν στις οργανωμένες εκδηλώσεις θρήνου" αλλά και σε εκείνους που "συμμετείχαν αλλά δεν έκλαψαν ή ο θρήνος τους δεν ήταν πειστικός".

Πληροφορίες λένε ότι το ίδιο συνέβη και όταν πέθανε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ - πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ- το 1994

Τότε το Κόμμα έκανε έρευνες για να διαπιστώσει ποιοι εκδήλωναν μεγαλύτερη λύπη και αυτό ήταν κριτήριο για την άνοδο στην ιεραρχία. 

Αντίθετα, όσοι δεν εξέφραζαν θλίψη τιμωρούνταν.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία περίπου 200.000 άτομα κρατούνται σε στρατόπεδα εργασίας της Βορείου Κορέας. 

Η ζωή του 40% από αυτούς απειλείται από την πείνα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για δημόσιες εκτελέσεις σε αυτά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.