Η αποκαλυπτική ανακοίνωση που ακυρώνει την αδίστακτη απάτη των φερόμενων σαν πολιτικών αρχηγών.Το σιωπηλό σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας απο χθές βράδυ έχει ξεπεραστεί δραματικά .. Άμεσες κινητοποιήσεις εκφράζουν στους δρόμους απο σήμερα τη λαική οργή ..
Πέντε ώρες συζήτησης χθες, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, την ώρα που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επιμένουν με θεατρικούς λεονταρισμούς στις δικές του-υποτίθεται-ο καθένας κόκκινες γραμμές, ενώ από το γραφείο του δοτού διοικητή-πρωθυπουργού της χώρας κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί μια ξεκάθαρη ανακοίνωση που ακυρώνει την αδίστακτη απάτη των φερόμενων σαν πολιτικών αρχηγών των πάλαι-ποτέ μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων και του θλιβερού ουραγού τους, μιλώντας για συμφωνία όλων τους στα βασικά θεμελιώδη ζητήματα. 

Έτσι, σύμφωνα με την αποκαλυπτική ανακοίνωση, οι τρεις αρχηγοί και ο δοτός διοικητής-πρωθυπουργός συμφώνησαν σε τέσσερα βασικά θέματα, άσχετα αν από τις ολιγόλογες ανακοινώσεις που ακολούθησαν και από το γεγονός ότι αμέσως μετά συνεκλήθη δήθεν επειγόντως το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει το συμπέρασμα πως όλοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, σε μία ανευ προηγουμένου απόπειρα να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά το λαό, προκειμένου απλά να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα .. 

Έτσι αναλυτικά: 

-Συμφωνήθηκε σύμφωνα ΜΕ την πρωθυπουργική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, η λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ και αυτή ήταν η πρώτη θεμελιώδηςεπισημοποίηση Της υλοποίησης Των απαιτήσεων Των τοκογλύφων Πάνω ΣΤΗΝ οποία στηρίζεται Η. εξειδίκευση Της Νέας ισοπεδωτικής επιδρομής ΣΤΟ δημόσιο τομέα. 

-Συμφωνήθηκε , πάντα κατά το πρωθυπουργικό γραφείο και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων. Αυτό, όμως, σημαίνει προφανώςμείωση επικουρικών συντάξεων Των και ΕΠ 'αυτού τα κόμματα που στηρίζουν τη δοσιλογική κυβέρνηση .. σφυρίζουν στον αέρα .. 

Αποκαλύπτεται ότι συμφωνήθηκε με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας να δώσουν τα πάντα στην άρχουσα οικονομική ελίτ που ληστεύει τον τόπο με την ακρίβεια και τα υπερκέρδη της. 

Συμφωνήθηκε ειδικότερα Η. λήψη μέτρων Που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις διάφορους τομείς ΣΕ-όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά-όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, και ΤΑ οποία ΘΑ μειώσουν αφ ενός τις αμοιβές Των εργαζόμενων ΣΤΟΝ ιδιωτικό τομέα, αφ ετέρου τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις Των εργοδοτών ΜΕ στόχο τη μεγιστοποίηση Των υπερκερδών τους. 

Καμμία αναφορά φυσικά δεν γίνεται για το αν τη μείωση του κόστους παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών για τους εργοδότες, θα ακολουθήσει και μείωση των τιμών για τους πολίτες που πληρώνουν χρυσάφι αγοράζοντας τα πάντα σε τιμές ελληνικών καρτέλ .. 

Στην ανακοίνωση έντεχνα δεν γίνεται καμμία αναφορά για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αφού το μέτρο έχει ανακοινωθεί ότι περιλαμβάνεται στα μέτρα μείωσης του μισθολογικού κόστους. Ένα μέτρο που ενδεχόμενα για επικοινωνιακούς λόγους θα εμφανιστεί τελικά ότι αποσύρεται μετά την υποτιθέμενη σθεναρή διαπραγμάτευση με την τρόικα .. 

-Συμφωνήθηκε σύμφωνα ΜΕ την πρωθυπουργική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο μηχανισμός Της Των ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών ΜΕ συνδυασμό μέσων Που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους!

Στην πράξη αυτή η διατύπωση σημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για το PSI και με κοινές μετά ψήφου μετοχές για τη BlackRock, γεγονότα που εξασφαλίζουν τη συνέχιση της παρουσίας και του ελέγχου των τραπεζών απο τους γνωστούς μεγαλοτραπεζίτες σε ουσιαστικά χρεοκοπημένες απο τους ίδιους και κρατικοποιημένες με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, ελληνικές τράπεζες ..

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα το πρωί είναι πώς είναι δυνατόν ο μεν δοτός πρωθυπουργός να υποστηρίζει με επίσημη ανακοίνωση ότι υπήρξε συμφωνία, αλλά η σύσκεψη να συνεχίζεται σήμερα και μάλιστα χωρίς να ανακοινώνεται το αντικείμενό της! 

Είναι φανερό ότι οι τακτική αυτή αποτελεί άλλη μία επιδειξη αδίστακτου και ανεύθυνου πολιτικαντισμού, αφου οι αποφάσεις ήδη έχουν επιβληθεί απο τους δανειστές-τοκογλύφους του ελληνικού δημοσίου στούς πολιτικούς διαχειριστές του, οι οποίοι αυτές τις ώρες αντί να ενεργούν για τα συμφέροντα των πολιτών διαπραγματεύονται μεταξύ τους τα επικοινωνιακά κόλπα που θα τους εξασφαλίσουν τη μικρότερη πολιτική και κοινωνική τιμωρία τη δύσκολη περίοδο που φθάνει .. 
Ηδη απο σήμερα το πρωί εξαγγέλονται σωματειακές, συνδικαλιστικές και κομματικές κινητοποιήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς που επιχειρούν άμεσα να εκφράσουν στους δρόμους τη λαική οργή, ενώ το σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας απο χθές βράδυ έχει ξεπεραστεί δραματικά .. 

stopcartel Newsdesk
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.