Τον τελευταίο χρόνο αποτελούν εξαίρεση όσα καταστήματα δεν έχουν υποστεί διάρρηξη από σπείρα ή σπείρες που δρουν στην περιοχή. Σε καθημερινή βάση, τις νυχτερινές ώρες μπουκάρουν σε πάσης φύσεως καταστήματα (ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, φούρνους, πρακτορεία προπο, φαρμακεία) ψάχνοντας για χρήματα ή αντικείμενα αξίας. Οι ζημιές που προκαλούν στις βιτρίνες ξεπερνούν πολλές φορές σε κόστος τα χρήματα που κλέβουν από τα ταμεία. 

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα σπίτια των κατοίκων. Διαρρήκτες και σαλταδόροι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. Παράδειγμα αποτελεί αστυνομικός ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής του αυτοκινήτου του, ενώ λίγο καιρό πριν είχαν αποπειραθεί να μπουν στο σπίτι του, την ώρα που βρισκόταν μέσα με τη σύζυγο και το παιδί του.

Η αστυνομία όσες φορές έχει κληθεί, καταγράφει το συμβάν και με συγκατάβαση προς τον παθόντα λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ποιος μπορεί όμως; Η αυτοδικία είναι πολύ κοντά, αφού οι πολιτικές δομές του κράτους και της τοπ. αυτοδιοίκησης κοιμούνται. 

Αναγνώστης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.