Τουλάχιστον δέκα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε σχολεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευνουχίστηκαν την δεκαετία του '50, έγραψε η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ευνουχισμοί πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις ψυχιατρείου της Καθολικής Εκκλησίας για να "θεραπεύσουν" τα αγόρια που εθεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλα και σε τουλάχιστον μια περίπτωση με αυτόν τον τρόπο τιμωρήθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να το καταγγείλει. 


Ερευνητική επιτροπή πέρυσι διαπίστωσε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας στο διάστημα 1945-1981. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ουτρέχτης Βιμ Εικ τον Δεκέμβριο ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.