Τροπολογίες για την διευκόλυνση των κομμάτων περνάνε οι εκπρόσωποι τους .Πρόκειται για μια τροπολογία πρόκληση με την οποία το βράδυ της Δευτέρας με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη αποδεσμεύθηκε η τέταρτη δόση του 2011 και η πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.



Το τεράστιου χρέος που έχουν τα κόμματα προς τις τράπεζες -το οποίο ξεπερνά τα 240 εκατομμύρια ευρώ- είχε αναγκάσει τα κόμματα να δηλώσουν ότι εγγύηση για το χρέος θα είναι το χρηματικό ποσό της χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία.


Αυτό όμως θα αποτελούσε εμπόδιο για τα κόμματα καθώς τα λεφτά που θα πάρουν από τα κρατικά ταμεία , θα μπορούσαν να τα κατασχέσουν από τις τράπεζες όπως κάνουν άλλωστε και με τις επιχειρήσεις .Έτσι μέσα στην τροπολογία «διευκρινίζεται» ότι τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων και το σημαντικότερο «απαγορεύεται η κατάσχεση ή εκχώρησή τους».


Με λίγα λόγια τα κόμματα μέσα από αυτή την τροπολογία λένε ότι τελικά το χρηματικό ποσό αυτό που στο παρελθόν αποτελούσε εγγύηση για το χρέος μας θα χρησιμοποιηθεί κανονικά για την προεκλογική εκστρατεία.


Έτσι, σε ότι αφορά στην χρηματοδότηση των κομμάτων οι τράπεζες υποχρεώνονται να μην προχωρήσουν σε κατασχέσεις αλλά να υπακούσουν .Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις
οι οποίες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες καθώς αυτομάτως δεν θα είναι φερέγγυες, δεν θα ξαναπάρουν δάνειο, θα μπουν στην μαύρη λίστα ενώ ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με την κατάσχεση


Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό το υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε με 7.720.000 ευρώ τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.