Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συνταγογράφηση με δραστική ουσία
Αναβάλλεται για λίγες ημέρες το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, καθώς ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κάνει λόγο για προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του και τα οποία θα αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι "κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία - όπως ήταν αναμενόμενο - παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες". Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεταί ότι το φαινόμενο αυτό είναι "φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων".
Ηδη, όπως σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gr) και του ΕΟΦ (www.eof.gr) και αναμένεται να κοινοποιηθεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των συνταγών (ΗΔΥΚΑ), ώστε να ενσωμάτωσει τις νέες τιμές. Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Με βάση αυτό το «εργαλείο» θα μπορούν οι φαρμακοποιοί να επιλέγουν αμέσως το φθηνότερο από τα δεκάδες αντίγραφα φάρμακα που κυκλοφορούν για τις προαναφερθείσες δέκα δραστικές ουσίες και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.