Τα δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε ένας από τους διάσημους υπερυπολογιστές, ο Deep Blue, που κατάφερε να κερδίσει στο σκάκι τον καλύτερο του κόσμου, Γκάρι Κασπάροφ.
Τον Μάιο του 1997 ο υπολογιστής της IBM κατάφερε να κερδίσει τον Κασπάροφ που ήταν τότε πρωταθλητής κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από τις μηχανές που «σκέφτονται».

Από το 1997 μέχρι σήμερα υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχοι υπολογιστές όμως ο Deep Blue έχει μείνει για πάντα στην ιστορία ως ο υπολογιστής που κέρδισε τον άνθρωπο στο σκάκι.
Σημειώνεται, ότι τον Μάιο του 1997 δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν Deep Blue και Κασπάροφ, αφού το πρώτο ραντεβού τους έγινε έναν χρόνο πριν, με νικητή τον δεύτερο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.