‎Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως οι περισσότεροι έλληνες είναι σε αναμονή για τις ερχόμενες εκλογές. Η εξάρτηση αυτή φαίνεται από την χαμηλή στάθμη των δράσεων στους δρόμους της χώρας.

Κι όμως ποτέ άλλοτε, δεν δόθηκε σε αυτό τον λαό τόσο μεγάλη ευκαιρία να αποτινάξει τον ζυγό της υποτέλειας και της ανελευθερίας του.

Ποτέ άλλοτε, μπροστά σε τόση προπαγάνδα και τόση τρομοκρατία, δεν στάθηκε ενάντια στο κατεστημένο, ακόμα και ενάντια στα ίδια του μικροαστικά και ρουσφετολογικά του ένστικτα.

Το να περιμένει ακόμα και τώρα, (μετά το μεγαλειώδες μήνυμα ανατροπής στις 6 του Μάη, που τρομοκράτησε και τρομοκρατεί τους ισχυρούς του κόσμου) από τα κόμματα ή από τον όποιο συνασπισμό αντιμνημονιακών κομμάτων να του δώσει τα αυτονόητα δείχνει δύο πολύ βασικά πράγματα. Την απουσία αυτογνωσίας ως προς την δύναμη του, και την ουσία της πραγματικής δημοκρατίας.

Συνήθισε να διαλέγει από αυτά που του υπόσχονταν τι θα ψηφίσει. Και τώρα περιμένει να του πουν για να διαλέξει.

Αν όμως αντιστρέψει τους όρους και αντί να διαλέγει από αυτά που θα του πουν τα κόμματα, γεμίσει τις πλατείες και σε συνεννόηση με τους συμπολίτες του απαιτήσει 4-5 κυρίαρχα πράγματα και δηλώσει την υποστήριξη του σε όποιους δεσμευθούν την υλοποίηση τους θα έχει γίνει αυτός το αφεντικό των κομμάτων και ακόμα σημαντικότερα, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την πραγματική δημοκρατία.

Στα χέρια μας είναι, αρκεί να το καταλάβουμε και να το πράξουμε.

25 ΜΑΙΟΥ 2012, στις 6 μμ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.