Μία αγωνιώδης προσπάθεια να λήξει με ευνοϊκό τρόπο κάθε εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη, μέσω παρεμβάσεων που φαίνεται να ζητά ή να προσδοκά από πολιτικά και άλλα πρόσωπα, διαφαίνεται στις σημειώσεις του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκαν στο γραφείο του και ήδη αποτελούν αντικείμενο εξονυχιστικού ελέγχου από τους ανακριτές.
      
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φαίνεται να αποζητά την παρέμβαση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του. Χαρακτηριστικές είναι οι αξιολογήσεις που κάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος για τον υπουργό τις οποίες σημειώνει με παύλες:
      
    «-Απολογητικός για το παρελθόν! (ξέρει ο ΓΑΠ)
     -Τώρα όμως εκπέμπει άλλο κλίμα. Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής.
    - Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε. Αλλά περιορισμένες οι δυνατότητές του».
      
Σε άλλη σελίδα ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφερόμενος και πάλι στον κ. Παπαϊωάννου, γράφει: «Δυνατότητα και θέληση να παρέμβει στην πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης μας. Κλίμα διαφορετικό μετά την αποχώρηση ΓΑΠ».
      
Μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται για κάποιον λόγο που δεν εξηγεί, να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος: «Νέα κυβέρνηση. Λ. Παπαδήμος. Προώθηση άμεσης δράσης. Δικαιοσύνη- Τώρα παρέμβαση - εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο. Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης».
      
Η αισιοδοξία του πρώην υπουργού φαίνεται να εδράζεται στην ύπαρξη «μεσολαβητή» που αναφέρει ότι βρήκε για να τον στηρίξει για την ταυτότητα του οποίου δεν περιλαμβάνονται στα χειρόγραφα στοιχεία. Σε κάποιες σελίδες ωστόσο αναφέρεται σε κάποιον «Β», που φαίνεται να είναι πρόσωπο με κύρος.
      
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και όσα σημειώνει για την Εισαγγελία Πρωτοδικών και τις Εισαγγελείς Πρωτοδικών αλλά και την προϊσταμένη τους, που ερεύνησαν την υπόθεση της νομιμοποίησης των παράνομων αμοιβών του από εξοπλιστικά προγράμματα: «Να φύγει η δικογραφία από τις κυρίες», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει πιο κάτω «να προχωρήσει στον Ανακριτή».
      
Οι σκέψεις που καταγράφει φανερώνουν ότι επιθυμεί να ελέγξει την κατάσταση με στοχευμένες κινήσεις: «Τώρα μάλιστα, είναι η κατάλληλη στιγμή. Με το δικαστικό συμβούλιο λύσαμε το πρώτο θέμα. Τώρα πάμε να λύσουμε το δεύτερο, το «ξέπλυμα» όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συμμετόχους μαζί. Θα καθαρίσουμε όλοι μαζί. Για αυτό είναι σημαντικό. Η βοήθεια τώρα. 6-8 μήνες θα έχουμε τρέξιμο. Αυτό είναι αποφασισμένο. Να το πάμε γρήγορα», αναφέρει μεταξύ άλλων.
      
Σε άλλη σελίδα χαρακτηρίζει «ισχυρή και αυτόνομη» είτε την ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων, είτε γενικώς την εισαγγελία και συμπληρώνει «εγώ δεν την ελέγχω».
      
Απευθυνόμενος σε παλιό συνεργάτη του για την υπόθεση των 900 χιλιάδων ευρώ που δεν του έχει καταβάλει, ο πρώην υπουργός σημειώνει με έντονα μαύρα γράμματα: «Μετά από βδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις "μεταφοράς" δεν έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον ΓΑΠ».
      
Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανακριτές της υπόθεσης παρουσιάζει και το ημερολόγιο του 2002 του πρώην υπουργού καθώς τον Μάιο αυτού του έτους ο τότε υπουργός φαίνεται να έχει δύο ραντεβού με πρωταγωνιστές της υπόθεσης της SIEMENS, υψηλότατα στελέχη της ελληνικής εταιρείας. Στις 28 Μαΐου στο ημερολόγιο καταγράφεται «ραντεβού με Χριστοφοράκο» και μόλις τρεις μέρες μετά, στις 31 του μήνα, καταγράφεται ραντεβού με επίσης πολύ υψηλό στέλεχος της εταιρείας και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση. Μάλιστα δίπλα στο όνομά του αναφέρεται μέσα σε παρένθεση το όνομα πολύ μεγάλης γερμανικής τράπεζας.
      
Ανάμεσα στα στοιχεία που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν σωρεία εγγράφων που τον συνδέουν με τις εξωχώριες εταιρείες που ο ίδιος αρνείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης τους. Χαρακτηριστικά βρέθηκε φάκελος με πλήθος εγγράφων που αφορούν της εταιρεία NOBILIS, πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της BLUEBELL SA LIBERIA αλλά και προσκλήσεις σε συνέλευση μετόχων και ισολογισμούς γνωστού εκδοτικού οίκου στην Αθήνα.
      
Εντοπίστηκαν επίσης εκτυπώσεις από το google earth, χάρτες και κατόψεις ακινήτου στο Βερολίνο. Ανάμεσα σε άλλα βρέθηκε και μία δήλωση αναγνώρισης χρέους ποσού 200 χιλιάδων ευρώ που υπογράφει προς τον Τσοχατζόπουλο ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.