Φωτιά και λαύρα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι τα όσα υποστήριξε στη μαραθώνια χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο εξάδερφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας.

Ο κ. Ζήγρας κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι ο Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.

Στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραττε ο Γιάννης Σμπώκος, τα επένδυε στη συνέχεια ο πεθερός του, που είχε χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για τα χρήματα, μερίδια των οποίων ζητά απεγνωσμένα μέχρι και σήμερα από τον Γιάννη Σμπώκο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίος στις σημειώσεις του αποκαλεί «bosko».

Ο Νικόλαος Ζήγρας, που έχει υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αναφέρθηκε και στην ασθένειά του για να τονίσει ότι όλα τα έξοδα της νοσηλείας του καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο ίδιος αισθανόταν ευγνωμοσύνη απέναντι στον εξάδελφό του για αυτό.

Πλην, όμως, αργότερα, αντιλήφθηκε, όπως είπε ο κ. Ζήγρας, την υστεροβουλία των παραπάνω ενεργειών του πρώην υπουργού, ο οποίος σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνει ο εξάδελφός του προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Ο κατηγορούμενος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ως διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ακόμη ότι τόσο η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζαν για τις «διαδρομές» του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.

Στην απολογία του, ο Ν. Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής προκειμένου να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία.

Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε κατά τον Ζήγρα πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.