Κάτι σάπιο υπάρχει στο ....... βασίλειο της Επανομής , (δανεική η έκφραση) και ιδιαίτερα στούς φορείς ,συλλόγους ,σωματεία ,των Διοικητικών τους Συμβουλίων, των μελών τους, και των λαλίστατων κατά τα άλλα πολιτών της.

Νιρβάνα , ραστώνη, ωχαδερφισμός, θανάσιμη αδιαφορία, γραφικότητα σε επίπεδα γελοιότητας, ανίερες έως και σαχλές ''συζητήσεις'' περί Αλβανών ,(ανδρώθηκε ήδη η δεύτερη γενιά εξ αυτών, και μάλιστα εξελληνισμένη) '' Ρωσοπόντιων'', - των όμορων Δημ.Κοινοτήτων - και τελευταία των Πακιστανών , Ιρακινών (και δεν έχουμε ούτε δείγμα αυτουνών) και έτερων φυλών.
Χαβαλές και μπουρδολογία να περνάει η ώρα, να πάμε για ρακί, για φαί, και φυσικά τ΄απογευματινό νουμπέτι. Το χρέος μας το κάναμε, ''σχολιάσαμε ''την επικαιρότητα, κι γι΄αύριο έχει ο γιαραμπής. Εξ άλλου αυτό κάνουμε εδώ και δεκαετίες. Γιατί να το αλλάξουμε τώρα ?
Δέν μας αγγίζει τίποτα, δεν συμβαίνει τίποτα, και φυσικά για μας δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Εξαντλούμε με περισσή ενέργεια τα'' συναισθηματικά ''μας αποθέματα για τις μεταγραφές της τοπικής ''Π.Α.Ε'', και για το πως θα εκμαιεύσουμε το μπαγιόκο για την επόμενη'' αγωνιστική '' περίοδο, και φυσικά γιατί..... θα πρέπει να μας νοιάζει αν έχουν γίνει οι απαραίτητες και ''προβλεπόμενες '' συντηρήσεις, στα σχολικά κτίρια η για τον αν θα έχουν πετρέλαιο για τον χειμώνα ?
Φωνακλάδες χωρίς αιτία, και εκεί που υπάρχει αιτία μουλουμοτούμε τάχα διαμαρτυρόμενοι.
Τότε μας έφταιγε ο ''Καποδίστριας'',τώρα μας φταίει ο ''Καλλικράτης .''
Ούτε και τότε μας έννοιαξε ,ούτε και τώρα μας νοιάζει.
Δεν κουνήσαμε, και δεν κουνάμε το δακτυλάκι μας, παρ 'ότι δημιουργήθηκαν, δημιουργούνται, και διογκώνονται τόσα προβλήματα στον οικισμό.
Θιασώτες μιάς εξ αρχής στρεβλής κοινωνίας που παραπαίει πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά. Δεν μας έσωσαν, και δεν μας σώζουν τα εκατό χιλ. στρέμματα (εξ άλλου τα μισά
απ'αυτά έχουν πουληθεί) αλλά ούτε και τα σαράντα χ.λ.μ. παραλιών που παραμένουν  αναξιοποίητες η έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες αμισθί , ή μέρος αυτουνών έχουν καταπατηθεί,
καταστρατηγηθεί και ρημάξει (βλέπε κάμπινγκ-πρώην Ε.Ο.Τ.) απ' την εγκληματική αδιαφορία των Δημοτικών ''αρχόντων'', συμβούλων, αλλά και από την αδράνεια και ενίοτε και μαλθακότητα των συμβούλων της εκάστοτε αντιπολίτευσης.( εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων)
Βέβαια, στην αντίπερα όχθη αυτής της κατά τεκμήριο αδιάφορης κοινωνίας, υπάρχει μιά διαφορετική λογική , που συνέβαλλε και συμβάλλει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ότι γίνονταν και γίνεται σ 'αυτόν τον κατά τα άλλα ευλογημένο τόπο, όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν κάποιοι. 'Ανθρωποι που ζυμώθηκαν με τα προβλήματα αυτού του τόπου , ανάλωσαν αρκετό από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο ,σε μια κοινή προσπάθεια επίλυσης πολλών εξ αυτών η επιδιώκοντας μέσα κοινωνικές πρωτοβουλίες, Δημοτικές κινήσεις και περιβαλλοντικούς συλλόγους για ποιότητα ζωής, σεβασμό στο περιβάλλον, προάσπιση και ανάδειξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα απ' την μαγάρα ενός τουρκομπαρόκ κατεστημένου.
Και φυσικά παρά τις αντιξοότητες, πολλά πράγματα καρποφόρησαν και πολλά δρομολογήθηκαν.

Εν τούτω : ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Με μπροστάρη την νεολαία. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Υ.Γ Πέστε τους οτι δεν φύγαμε. Είμαστε εδώ .Και έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε.

Αντώνης Παρταλιός
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δημήτρης Τεκίδης .23 Αυγούστου 2012 στις 3:51 μ.μ.

    Συγχαριτήρια στον κ.Παρταλιό για την ντομπροσύνη του , την παληκαριά του του , την ευθύτητα του χωρίς να μασάει τα λόγια του και ότι άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να έχει ένας πολίτης που ενδιαφέρεται για τον τόπο του .
    Προσυπογράφω τα λεγόμενά του και εύχομαι να βρεθούν και άλλοι μιμητές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.