Τεράστια η επιτυχία του ΑρμστρονγκΟ Σοβιετικός κοσμοναύτης Βίκτορ Γκορμπάτκο δήλωσε πως ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Αρμστρονγκ πραγματοποίησε "μια τεράστια επιτυχία" όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, μερικά χρόνια μετά την πτήση του Ρώσου Γιούρι Γκαγκάριν, πρωτοπόρου του διαστήματος.

"Αυτό που έκανε ο Αρμστρονγκ βάζοντας το πόδι του στο φεγγάρι ήταν μια τεράστια επιτυχία", δήλωσε ο Γκορμπάτκο στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, το οποίο αφιέρωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ στον Νιλ Αρμστρονγκ, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

"Επειτα από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν --του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο διάστημα-- ο Αρμστρονγκ έκανε ένα νέο βήμα στην κατάκτηση του διαστήματος, ένα μεγάλο βήμα μπροστά", πρόσθεσε ο Γκορμπάτκο ο οποίος πραγματοποίησε δύο πτήσεις στο διάστημα, το 1977 και το 1980, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση των ρωσικών Αρχών μετά την ανακοίνωση το Σάββατο του θανάτου του Νιλ Αρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969. Οκτώ χρόνια νωρίτερα, στις 12 Απριλίου 1961, ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα. Στη Ρωσία παραμένει εθνικός ήρωας και σύμβολο της σοβιετικής κυριαρχίας στην κατάκτηση του διαστήματος.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.