Ο Σ.Ο. ΣΑΧ που από 1η Σεπτεμβρίου μεταφέρεται οριστικά στο νέο του χώρο, Χαλκιδικής 77 κοντά στην Π.Συνδίκα, συνεχίζοντας αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι με τα πολλά τουρνουά διοργανώνει το πρώτο τουρνουά για τη νέα αγωνιστική χρονιά 2012-2013 με τίτλο Champions League και Europa League .
Εμπνευστές της ιδέας είναι δύο πολύ καλοί φίλοι ο Νίκος Ζαλαχώρας και ο Χρυσάφης Σταμούδης, οι οποίοι μέσα στο κατακαλόκαιρο μας έβαλαν σε «μπελάδες».
Η ιδέα ήταν απλή (όλες οι ωραίες ιδέες είναι απλές). Να κάνουμε ένα τουρνουά το οποίο θα μοιάζει με το γνωστό σε όλους μας Champions League. Το Champions League είναι μία διοργάνωση που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι. Η διαδικασία είναι απλή. Προκριματικοί αγώνες, φάση των ομίλων, αγώνες knock out, τελικός.
Θα μπορούσε αυτό να γίνει στο σκάκι;
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε!!!
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Ο Σ.Ο. «ΣΑΧ» Θεσσαλονίκης, με την συνεργασία της Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ., προκηρύσσει 2 σκακιστικά τουρνουά με την επωνυμία CL (CHAMPIONS LEAGUE) και ΕL (EUROPA LEAGUE), τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα  Κυριακή16 Σεπτεμβρίου 2012 έως και  Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Στο Τουρνουά CL έχουν δικαίωμα συμμετοχής σκακιστές με Διεθνές Ελο. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15 ευρώ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROPA LEAGUE
Στο τουρνουά EUROPA LEAGUE έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι ανεξαιρέτως οι σκακιστές που έχουν δελτίο αθλητή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Το γενικό παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ. Για μέλη της ίδιας οικογένειας, το δεύτερο ή τρίτο μέλος συμμετέχει με παράβολο 5 ευρώ.
Χωρίς παράβολο για όσους δεν έχουν την δυνατότητα.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Οι αγώνες μέχρι και την φάση των ομίλων θα διεξαχθούν με χρόνο σκέψης 90 min για όλη την παρτίδα, με προσαύξηση 30 sec/κίνηση από την 1η κίνηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.
Για την φάση των 16 ή των 8 (αγώνες knock out) και εξής, ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 min για 40 κινήσεις + 30 λεπτά για το υπόλοιπο της παρτίδας, με προσαύξηση 30 sec/κίνηση από την 1η κίνηση.Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ

ΑΓΩΝΕΣ KNOCK OUT - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: (ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑCHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ ΓΙΑ EUROPA LEAGUE)
Για τη Φάση των αγώνων knock out, θα παίζονται 2 παρτίδες, μία με τα λευκά και μία με τα μαύρα για κάθε σκακιστή. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα γίνονται Tie Breaks, όπως αυτά του τελευταίου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ορίζονται στην παράγραφο 3.7. Συνοπτικά περιλαμβάνουν:
Δύο παρτίδες με χρόνο 25 min για κάθε παίκτη με προσαύξηση 10 sec για κάθε κίνηση. Η κλήρωση των χρωμάτων θα γίνεται πριν την έναρξη των αγώνων.
Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθούν δύο παρτίδες με χρόνο 5 min και προσαύξηση 3 sec  σε κάθε κίνηση. Αν και πάλι δεν αναδειχθεί νικητής, συνεχίζουν να παίζουν (ανά δύο) παρτίδες με τον ίδιο χρόνο σκέψης, μέχρι να παιχτούν συνολικά 10 παρτίδες.
Αν και πάλι δεν υπάρξει νικητής, θα παιχτεί μία και μοναδική παρτίδα (ξαφνικός θάνατος).
Στην παρτίδα αυτή, ο παίκτης που θα κερδίσει στην κλήρωση μπορεί να επιλέξει το χρώμα. Ο λευκός  θα έχει χρόνο 5 min και ο μαύρος 4 min. Μετά την 60η κίνηση θα υπάρχει προσαύξηση χρόνου 3 sec για κάθε κίνηση και για τους δύο παίκτες.
Σε περίπτωση ισοπαλίας, νικητής ορίζεται ο παίκτης με τα μαύρα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Email: yiorvla@gmail.com  Βλάσσης Γιώργος 6983730353
Site αγώνωνhttp://skakistes.blogspot.gr/

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 77, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΛΦΩΝ – Π.ΣΥΝΔΙΚΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΩΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21.00
ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
20.00
1ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
1ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Tie Break
 ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00
ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
20.00
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
1ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00

3ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00

4ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00

5ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00

6ος ΓΥΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00
ΚΛΗΡΩΣΗ Β' ΦΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
20.00
ΦΑΣΗ Β
1ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Tie Break
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00
ΚΛΗΡΩΣΗ Γ' ΦΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
20.00
ΦΑΣΗ Γ
1ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Tie Break
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00
ΚΛΗΡΩΣΗ Δ' ΦΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
20.00
ΦΑΣΗ Δ
1ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Tie Break
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00
ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
20.00

1ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

2ος ΑΓΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Tie Break
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17.00

Τρόπος διεξαγωγής Champions League


ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Α ΦΑΣΗ
Αν οι σκακιστές που δηλώσουν συμμετοχή είναι  32 τότε σχηματίζονται 4 όμιλοι των τεσσάρων σκακιστών.
 Οι 32 σκακιστές θα είναι χωρισμένοι σε 4 γρουπ δυναμικότητας  ανάλογα με το τελευταίο δημοσιευμένο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΟ (Αν το ΕΛΟ είναι το ίδιο τότε μετράει το ελληνικό και αν πάλι είναι το ίδιο, ο ΑΜ της ΕΣΟ. Στο 1ο γκρουπ θα είναι τα μεγαλύτερα ΕΛΟ στο 2ο τα επόμενα κοκ.
Στην κλήρωση που θα γίνει για τους ομίλους θα περιλαμβάνεται, ένας σκακιστής από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.
Οι 4 σκακιστές που θα είναι σε κάθε όμιλο, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε πουλ διπλών συναντήσεων. Από τον όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι σκακιστές σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας, ενώ ο τρίτος θα συνεχίσει στο Europa League χωρίς φυσικά άλλο παράβολο.
Β ΦΑΣΗ
Οι 16 προκριθέντες κληρώνονται μεταξύ τους σε αγώνες νοκ άουτ διπλών συναντήσεων. Τα λευκά στην πρώτη παρτίδα θα έχει αυτός που κληρώθηκε πρώτος.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος 1-1, θα ακολουθήσει η διαδικασία  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ όπως προβλέπεται παρακάτω.
Γ ΦΑΣΗ
Οι 8 προκριθέντες κληρώνονται μεταξύ τους σε αγώνες νοκ άουτ διπλών συναντήσεων. Τα λευκά στην πρώτη παρτίδα θα έχει αυτός που κληρώθηκε πρώτος.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος 1-1, θα ακολουθήσει η διαδικασία  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ όπως προβλέπεται παρακάτω.
Δ ΦΑΣΗ
Οι 4 προκριθέντες κληρώνονται μεταξύ τους σε αγώνες νοκ άουτ διπλών συναντήσεων. Τα λευκά στην πρώτη παρτίδα θα έχει αυτός που κληρώθηκε πρώτος.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος 1-1, θα ακολουθήσει η διαδικασία  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ όπως προβλέπεται παρακάτω.
Ε  ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΟΣ
Οι δύο φιναλίστ θα συμμετάσχουν στον τελικό ο οποίος θα είναι επίσης διπλών συναντήσεων ενώ μόνο για τον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας η διαδικασία του ΝΟΚ-ΑΟΥΤ θα γίνει αμέσως μετά το πέρας της δεύτερης παρτίδας.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2
Α ΦΑΣΗ
Αν οι σκακιστές που δηλώσουν συμμετοχή είναι  16 τότε σχηματίζονται 4 όμιλοι των τεσσάρων σκακιστών.
Οι 16 σκακιστές θα είναι χωρισμένοι σε 4 γρουπ δυναμικότητας  ανάλογα με το τελευταίο δημοσιευμένο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΟ (Αν το ΕΛΟ είναι το ίδιο τότε μετράει το ελληνικό και αν πάλι είναι το ίδιο, ο ΑΜ της ΕΣΟ. Στο 1ο γκρουπ θα είναι τα μεγαλύτερα ΕΛΟ στο 2ο τα επόμενα κοκ.
Στην κλήρωση που θα γίνει για τους ομίλους θα περιλαμβάνεται, ένας σκακιστής από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.
Οι 4 σκακιστές που θα είναι σε κάθε όμιλο, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε πουλ διπλών συναντήσεων. Από τον όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι σκακιστές σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας, ενώ ο τρίτος θα συνεχίσει στο Europa League χωρίς φυσικά να πληρώσει άλλο παράβολο.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 1 ΦΑΣΗ Γ’ΕΩΣ Ε’

ΣΕΝΑΡΙΟ 3
Αν οι σκακιστές είναι 17-31
Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν προκριματικοί αγώνες CL.
Στους προκριματικούς αγώνες συμμετέχουν
Α. Όσοι σκακιστές βρίσκονται κάτω από τη 16η θέση της αρχικής κατάταξης βάση ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΛΟ (π.χ., αν οι σκακιστές που δηλώσουν συμμετοχή είναι 24, τότε συμμετέχουν στα προκριματικά τα 8 τελευταία ΕΛΟ).
Β Τα αντίστοιχα 8 τελευταία ΕΛΟ των 16 σκακιστών. (Δηλαδή το 9ο έως το 16ο ΕΛΟ)
Αυτοί (π.χ. οι 16 σκακιστές) χωρίζονται σε δύο γκρουπ δυναμικότητας και κληρώνονται σε διπλούς αγώνες νοκ-άουτ. Τα λευκά στην πρώτη παρτίδα θα έχει αυτός που κληρώθηκε πρώτος.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος 1-1, θα ακολουθήσει η διαδικασία  ΝΟΚ-ΑΟΥΤ όπως προβλέπεται παρακάτω.
Οι ηττημένοι θα συνεχίσουν στο Europa League χωρίς φυσικά άλλο παράβολο
Με τον τρόπο αυτό θα συμπληρωθούν οι 16 παίκτες.
Η συνέχεια είναι αυτή που αναφέρεται στο ΣΕΝΑΡΙΟ 2.
ΣΕΝΑΡΙΟ 4
Αν οι σκακιστές είναι 33-64 θα ακολουθηθεί η διαδικασία, αντίστοιχα όπως αυτή ορίζεται στο ΣΕΝΑΡΙΟ 3 με στόχο να παραμείνουν τελικά 32 σκακιστές και να ακολουθηθεί το ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.