Η Παρακάτω επιστολή συναδέλφου φαντάρου που πρόσφατα απολύθηκε προχωρά σε καταγγελίες συστηματικής υβριστικής συμπεριφοράς ανωτέρων και μείωσης της προσωπικότητας των συναδέλφων, καψονιών, παραβίασης του Στρατιωτικού Κανονισμού και του Προγράμματος εργασιών-διαταγή του ΓΕΣ. Η πίεση που ασκείται στους φαντάρους μάλιστα λαμβάνει χαρακτήρα εμπαιγμού του ίδιου του Μεράρχου, που φυσικά ο ρόλος του είναι να ελέγχει τα έγγραφα και όχι να περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις. Αν φυσικά έχουν  παραποιηθεί και τα έγγραφα που του έχουν σταλεί και παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα των υπηρεσιών τότε το λόγο έχει η δικαιοσύνη.
Μετά από αυτές τις καταγγελίες, ούτε ο Μέραρχος μπορεί να αδιαφορεί, αφού αποκαλύπτεται δημόσια και ο προσωπικός του εμπαιγμός, ούτε το ΓΕΣ να μην ψάξει το θέμα και δώσει άμεσα τις απαιτούμενες λύσεις.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι σε διοικητή και Μέραρχο, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα τους. Δεν έχουν να πάθουν τίποτε. Τους δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους, έτοιμοι να τους υπερασπιστούμε, να προβάλλουμε τις καταγγελίες τους και να τους συμπαρασταθούμε σε ότι χρειαστεί.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες ,

υπήρξα πρόσφατα στρατιώτης στο συγκεκριμένο τάγμα (απολύθηκα πρόσφατα). Εδώ και αρκετούς μήνες η κατάσταση στο εν λόγω φυλάκιο έχει γίνει ανυπόφορη. Οι στρατιώτες εκτός του ότι κάνουν κάθε μέρα υπηρεσία και κάθονται στο φυλάκιο για εβδομάδες  (τη στιγμή που ο μέραρχος έχει δώσει διαταγή να κάθονται το πολύ μια εβδομάδα σερί) , τους βάζουν να λένε ψέματα στο στρατηγό ότι είναι εκεί μόνο μια εβδομάδα σε περίπτωση που τους ρωτήσει. Εκτός αυτού εξαναγκάζονται σε εξαντλητικές αγγαρείες όπως σκαψίματα κουρέματα του γκαζόν ... σε σημείο που αγγίζει τα όρια του καψωνιού. αναφέρω δυο χαρακτηριστικά περιστατικά:
1) γνωστός κομπλεξικός αρχιφύλακας (εμθ επιλοχίας στο βαθμό) που συχνά πυκνά αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για στρατιώτες όπως «κωλοφάνταρα» (που σημειωτέον πολλοί από αυτούς υπηρετούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ), ένα μεσημέρι, στις μιάμιση,  επειδή δεν του άρεσε η εικόνα του φυλακίου έβαλε τους στρατιώτες με σκαπανικά να σκάψουν τις θέσεις μάχης σε ώρα που δεν προβλέπεται ούτε εκπαιδευση!

2) ο ίδιος επιλοχίας τη συγκεκριμένη μέρα έβαλε στρατιώτη να ανοιγοκλείνει  την πύλη του φυλακίου στα οχήματα που εργάζονται στην τάφρο χωρίς προφανή λόγο στις δυο το μεσημέρι μέσα στον ήλιο στους 40 βαθμούς!

Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με φίλο στρατιώτη μου ανέφερε ότι πλέον οι καθαριότητες γίνονται με τους στρατιώτες να φέρουν εξάρτηση και όπλο!!!! Φανταστείτε !!! Σκουπίζουν και φυράνε εξάρτηση και έχουν πάνω τους όπλο!!!
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πολλά άτομα πηγαίνουν ΣΤΕΠ από την υπερκόπωση ενώ άλλοι σκάφτονται την αναβολή. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη εδώ και πολλούς μήνες και οι στρατιώτες φοβούνται να μιλήσουν επειδή φοβούνται τυχόν επιπλέον καψωναρίσματα που θα προκύψουν.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.