Από πορεία των μαθητών το 2010.
Το πρόβλημα παραμένει.
Για την Πέμπτη 11 του Οκτώβρη έχει ανακοινωθεί η κινητοποίηση των μαθητών του 1ου Λυκείου Περαίας, που έχουν τη στήριξη του Συλλόγου διδασκόντων αλλά και του Συλλόγου γονέων. Θα γίνει πορεία από το σχολείο, μέσω της λεωφόρου Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας προς το δημοτικό μέγαρο. Σκοπός της πορείας η συνάντηση με το Δήμαρχο Θερμαϊκού προκειμένου να του καταστήσουν γνωστό πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, τόσο για το κτιριακό όσο κυρίως για το ζήτημα της ασφάλειας.

Το πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών και νεαρών δημοτών παρά τις κατ' έτος διαμαρτυρίες παραμένει. Αν και έχουμε θρηνήσει και θύματα (δεν φεύγει από τη μνήμη μας η άτυχη μαθήτρια που έχασε τη ζωή της πριν από 2 χρόνια, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα μπροστά στη στάση) εξ αιτίας των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας των μαθητών κατά την έξοδό τους από το σχολείο προς τη στάση λεωφορείων πάνω στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, κανενός αρμοδίου φαίνεται πως το αυτί δεν ιδρώνει.Να το πούμε αναισθησία; Να το πούμε ωχαδερφισμό; Να το πούμε ανικανότητα;
Όπως όμως κι αν το πούμε, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, αποδεδειγμένα κανείς δεν συγκινείται. Οι μαθητές μας καθημερινά κινδυνεύουν. Αν και λύσεις πάντα υπάρχουν.
Τρεις τουλάχιστον: 1) Να κατασκευαστεί εναέρια γέφυρα 2) Να μεταφέρονται με λεωφορεία που θα ναυλώνει ο Δήμος 3) Να κάνουν παράκαμψη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για επιβίβαση των μαθητών (το μεσημέρι) μπροστά στην έξοδο του σχολείου (από παρακείμενη οδό) ή ακόμη να κατασκευαστεί κυκλική πλατεία στον κόμβο του Lidl  ώστε αναγκαστικά να επιβραδύνεται η ταχύτητα των οχημάτων.

Το ερώτημα είναι αν ο Δήμαρχος θα "τείνει ευήκοον ους" προς τα αιτήματα των μαθητών του 1ου Λυκείου Περαίας ή θα συνεχίσει να επιδεικνύει την κωφότητα της διοίκησής του, ιδιαίτερα μετά τα απανωτά χτυπήματα των αποσκιρτήσεων που έπληξαν ανεπανόρθωτα την συνοχή της δημοτικής του ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών στον αγώνα για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών σπουδών και βελτίωσεις των όρων και κανόνων ασφάλειας στην μετακίνησή τους, από και προς το σχολείο.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.