Η ιστορία με τις παράνομες, μη αδειοδοτημένες κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό σχολείο του χωριού και βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τους ευαίσθητους οργανισμούς των μικρών μαθητών, μετράει πάνω από τέσσερα χρόνια. Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών αλλά και των κατοίκων λόγω της συνεχούς έκθεσης στην ακτινοβολία δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Τα δύο όμως τελευταία χρόνια (όταν και αποκαλύφθηκαν οι καμουφλαρισμένες κεραίες που βρίσκονται στην ταράτσα του καφέ ΚΑΒΟ ΒΕΡΝΤΕ) παίζεται ένα θέατρο του παράλογου που έχει ως θεατρίνους τους διάφορους φορείς (Δήμο Θερμαϊκού, Περιφέρεια, Πολεοδομία) που έχοντας να αντιμετωπίσουν την αντίδραση των γονιών κύρια αλλά και μέρους των κατοίκων του χωριού (ερωτηματικό παραμένει η εκκωφαντική σιωπή τμήματος των χωριανών που δείχνουν να μην τους απασχολεί το ζήτημα) παραπέμπουν από τον "Άννα στον Καϊάφα" το ζήτημα της αποφασισμένης πλέον κατεδάφισης του παράνομου κεραιοσυστήματος.

Πλέον η μια υπηρεσία καλεί την άλλη να προχωρήσει στην κατεδάφιση, που όμως ακόμη δεν γίνεται.
Τον Απρίλιο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αρ. πρωτ 2016 /12-4-2012) καλεί την εταιρεία όπως εντός τριών ημερών απομακρύνει την αυθαίρετη κεραία, άλλως θα επιβαρυνθεί και τη δαπάνη της κατεδάφισής της. Και από τότε παρακολουθούμε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι μεταξύ των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
Η προτελευταία πράξη της κοροϊδίας παίχτηκε όταν στην απόφαση για άμεση κατεδάφιση που είχε εκδώσει η Περιφέρεια, και καλούσε τον Δήμο αλλά και την Πολεοδομία να προχωρήσουν εντός τριών ημερών στο γκρέμισμα των κεραιών, κατατέθηκε αίτηση θεραπείας από την Vodafon.

Με  πρόσφατο όμως έγγραφο της Πολεοδομίας Θέρμης (21/9/2012) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ξεκαθαρίζεται ότι οι συγκεκριμένες κεραίες έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέες και κάνει γνωστό πως "ο τελεσίδικος χαρακτηρισμός αυθαιρέτου συνιστά απόφαση κατεδάφισης, χωρίς να απαιτείται έκδοση καμιάς άλλης  απόφασης". Μάλιστα καλεί την Περιφέρεια να ορίσει ημέρα κατεδάφισης που οφείλει να γίνει με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Α.Δ.Μ.Θ και δηλώνει πως θα διαθέσει και αρμόδιους υπαλλήλους που θα υποδείξουν τη θέση, όποτε αυτό ζητηθεί.


Ενώ με άλλο έγγραφο (αρ. πρωτ. 9603/ 25-9-2012)   επίσης της Πολεοδομίας Θέρμης προς την Περιφέρεια που κοινοποιείται και στον Δήμο Θερμαϊκού, αναφέρεται πως η έκδοση απόφασης κατεδάφισης δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη νόμου.

ΑΡΑ: Τι αναμένετε κύριοι του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολεοδομίας για να κατεδαφίσετε  τα παράνομα (σύμφωνα με όλες τις δικές σας αποφάσεις και τη σχετική νομολογία) κεραιοσυστήματα που αποτελούν διαρκή (σωρευτική) απειλή της υγείας των παιδιών μας;;;

Τι κρύβεται πίσω από την εξοργιστική αδράνειά σας;

Μήπως θα πρέπει να επέμβει ΑΜΕΣΑ ο εισαγγελέας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες της απαράδεκτης αυτής κωλλυσιέργιας;;;

Ακτιβιστής

Σχετικά: 

Η  Περιφέρεια  καλεί   το   Δήμο   Θερμαϊκού   να   κατεδαφίσει   τις    παράνομες   κεραίες    στην    Αγία  Τριάδα

Κεραίες Αγίας Τριάδας: Μπαλάκι μεταξύ ανευθυνοϋπεύθυνων η υγεία των παιδιών της Αγίας Τριάδας

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.