φωτογραφία αρχείουΣε μαζικές προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και άλλους φορείς, με αφορμή τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο σημείο έφθασε ομάδα περίπου 15 μελών της Χρυσής Αυγής, που κρατούσαν ξύλα στα χέρια. Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση και, αφού προηγήθηκε ένταση, προσήγαγαν σχεδόν όλους τους διαδηλωτές, περίπου 70 άτομα.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας καταγγέλλει ότι οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης αποκάλεσαν τους συγκεντρωμένους «αλήτες που ήθελαν φασαρίες».
Έτσι, οι διαδηλωτές προσήχθησαν στο τμήμα, όπου δεν τους επετράπη να έρθουν σε επαφή με δικηγόρο και η Χρυσή Αυγή προχώρησε στην διανομή τροφίμων. Μετά τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο στο Βόλο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες, οι οποίοι Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι στις 15:00 το μεσημέρι
Το περιστατικό πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και μπαράζ ανακοινώσεων .«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία: η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δουλεύουν μαζί και για τους ίδιους σκοπούς: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους Έλληνες και ξένους, ώστε να μην διεκδικούν τίποτα» τονίζει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.
«Ό,τι κι αν μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες στην παραλία Βόλου, δεν κρύβουν ότι είναι δολοφόνοι. Όσο κι αν το παίζουν ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε καλά ότι είναι το μακρύ του χέρι. Δεν θα ανεχτούμε ούτε τους χιτλερικούς δολοφόνους, ούτε την αστυνομία που τους προστατεύει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας έκανε λόγο για «βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος αντιφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη Χρυσή Αυγή»
«Αυτές οι πρακτικές της αστυνομίας συνιστούν ακραία παραβίαση, πρωτόγνωρη για το Βόλο, συνταγματικά καθιερωμένων δικαιωμάτων. Μέσα από αυτές η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Τρομοκρατία διαφόρων ειδών, καταστολή και απειλητική φρασεολογία «Αβερωφικού» – ακροδεξιού τύπου σαν αυτές απέναντι σε δημόσιους υπαλλήλους χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση, που διαλύει τη κοινωνία και ξεπουλά την πατρίδα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας αναφέρουν ότι με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών και την παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Βόλου έγιναν σήμερα το πρωί πάνω από 60 προσαγωγές αντιφασιστών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παραλία του Βόλου με τη δικαιολογία διανομής τροφίμων σε πολίτες. Αυτό αποδείκνυε και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε στο Βόλο, απέναντι σε ένα πλήθος διαδηλωτών που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και μετά από τη διαμαρτυρία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνέχισαν ειρηνικά την πορεία τους».

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.