Όπως έχουν πει νωρίτερα, άνθρωποι σοφότεροι από μένα, «η βλακεία είναι ανίκητη». Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο και παρά το γεγονός ότι βρισκόμουν χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τη στιγμή που παραληρούσε ο κ. Στεφανίδης, επέλεξα να μην παρέμβω να απαντήσω στις αθλιότητες που ξεστόμισε.


Την αρχική «μομφή» που μου απέδωσε, δηλαδή ότι «στηρίζω τη διοίκηση», την αποδέχομαι. Σε αντίθεση όμως με αυτόν, που πασχίζει με κάθε τρόπο να τη διαλύσει, θεωρώ υποχρέωσή μου να το κάνω. Πρώτα - πρώτα γιατί τα αποτελέσματα μιας διοίκησης έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες. Όλοι εμείς που απευθυνθήκαμε σ΄ αυτούς ζητώντας την ψήφο τους, αυτή την υπόσχεση δεν δώσαμε, ότι θα εργαστούμε για το συμφέρον τους;
Επίσης όμως, στηρίζω αυτή τη διοίκηση και για έναν άλλο, προσωπικό λόγο. Από σεβασμό στην πλειοψηφία των ανθρώπων που τη στελεχώνουν, μαζί με τους οποίους αγωνιστήκαμε επί δυο χρόνια με στόχο το καλύτερο. Αλλού τα καταφέραμε κι αλλού όχι. Κάποιοι όμως από μας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι διότι πάλεψαν με τα προβλήματα και συγκρούστηκαν με παγιωμένες καταστάσεις και «παραμάγαζα». Βεβαίως, ο ίδιος ουδέποτε δούλεψε στην κατεύθυνση αυτή, απέφυγε τα προβλήματα, θέλοντας να διατηρήσει καθαρό το σορτσάκι του μέσα σ΄ ένα λασπωμένο τερέν.
Με την αιχμή που άφησε όμως λέγοντας ότι «μπορεί να έχω και ανταλλάγματα» για τη στήριξη που προσφέρω στη διοίκηση, ξεπέρασε σε αθλιότητα ακόμη και τον εαυτό του, συμπεριφερόμενος για άλλη μια φορά ως κοινός συκοφάντης. Είναι πραγματικά αξιολύπητος, μια γραφική καρικατούρα στα έδρανα ενός δημοτικού συμβουλίου που προσβάλλει με τον λόγο και την παρουσία του.
«Πολιτικός νάνος», με κατηγορεί για ανταλλάγματα, όταν ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου που ενώ ήμουν αντιδήμαρχος επέλεξα να παραιτηθώ και να πάω στο σπίτι μου. Και τότε, αφορμή αποτέλεσαν παρόμοιες κατηγορίες εκ μέρους του, καθώς η παρουσία μου αποτελούσε εμπόδιο στην εκπλήρωση του «οράματος» που είχε για τις εταιρίες του δήμου που είχα υπό την εποπτεία μου. Το γεγονός μάλιστα ότι τρεις απ΄ αυτούς που τον στήριξαν τότε κατέχουν σήμερα θέση αντιδημάρχου, αποτελεί για μένα τη μεγαλύτερη δικαίωση για την επιλογή μου να παραιτηθώ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το μεγαλύτερο «αντάλλαγμα» είναι η αξιοπρέπειά σου. Για να αποτελεί όμως αντάλλαγμα πρέπει να τη διαθέτεις.
Ευτυχώς για τον τόπο, σύντομα θα διαπιστώσει ότι τόσο αυτός, όσο και η «παρέα» του, αποτελούν μια θλιβερή παρένθεση στην πολιτική ζωή του δήμου μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

13 comments:

  1. Ερωτηση: Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε και πάλι με τον κ. Αλεξανδρή; Αν ναι με ποιο τρόπο και ποιες προϋποθέσεις;
    Λαζαρίδης
    Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, με κανένα τρόπο και υπό καμία προϋπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε δεν κατανοώ το σχόλιό σου. Είδες κάποια αναφορά μου στον Αλεξανδρή ή κάποιο παλιότερο αφορισμό μου στους πρώην συναδέλφους μου συνολικά; Δήλωσα ποτέ ότι επιθυμώ την αποτυχία της διοίκησης ή ότι θα σταθώ απέναντί της; Κάθε άλλο.
    Επίσης, για να μην μείνει η παραμικρή σκιά, καμιά συνεργασία δεν υφίσταται με τη διοίκηση, εκτός κι αν ανήκεις στον γνωστό περίγυρο και υιοθετείς τις ανοησίες που ειπώθηκαν.
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ακράδαντα πως ο κ. Λαζαρίδης θα δικαιωθεί και μάλιστα σύντομα . Πρόκειται για μπουμπούκια πρώτης τάξεως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Απ' αυτά που λέει ο Λαζαρίδης, Φαίνεται ότι διοίκηση δεν είναι ο Αλεξανδρής αλλά ο Κούτουκας...

    2. Πολύ μεγάλη ιδέα έχει ο Λαζαρίδης για τον εαυτό του. Μας λέει ότι κρατήθηκε να μην παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί είναι σίγουρος ότι δικαιούται να μιλήσει, ενώ δεν το επιτρέπει ο κανονισμός; Μήπως επειδή προεδρεύει ο Κούτουκας;

    3. Είναι φανερό ότι ο Λαζαρίδης μετάνιωσε που παραιτήθηκε εντελώς. Οι λόγοι που το έκανε δεν μας πείθουν ότι είναι οι πραγματικοί. Κάτι άλλο συνέβη, αλλά τώρα πια δεν έχει καμμιά σημασία.

    4. Καλύτερα να σταματήσει να παριστάνει ότι στηρίζει τη διοίκηση και να μας κάνει τη χάρη να κάτσει σπίτι του. Αρκετά "βοήθησε" τον τόπο με το ανύπαρκτο έργο του. Τζάμπα μάγκας και τζάμπα οι μισθοί που πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Βεβαίως, ο ίδιος ουδέποτε δούλεψε στην κατεύθυνση αυτή, απέφυγε τα προβλήματα, θέλοντας να διατηρήσει καθαρό το σορτσάκι του μέσα σ΄ ένα λασπωμένο τερέν". Γιώργο, τα είπες όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιοπρεπεια ειναι συμφωνα με τον Λαζαριδη το,ενω ηταν αντιδημαρχος υπευθηνος για τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος,,(και εχαν τα παντα εξαρτηση απο αυτον) συναμα να τα παιρνει διαφημησεις για την εφημεριδα Περαια..βεβαιως αφου πρωτα φροντισε να βγαλει το δικο του ονομα απο την επιχειρηση του και να βαλει το ονομα της μαμακας του.?.Νεα ηθη.. για ποιο ασυμβιβαστο μιλαμε? για ποια αξιοπρεπεια,,που καρφωνει δημοσια συγκεκριμενους συναδελφους του μεσω της φυλαδας του?(αθανασιαδη μπαρπα ζαριφε) και οταν ο δημαρχος εδωσε την θεση του στον Στεφανιδη,,και οταν δεν περασε η προταση του για καποια αναθεση ,,λακισε?,Ας αναψει κανενα κερακι στον Κουτουκα... Και τωρα τι κανει τωρα? ξαναγλυφει τον Αλεξανδρη.Αραγε τι κανει νιαου νιαου ? ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καριώτη, η πρώτη πρόταση του άρθρου μου, σου πάει γάντι. "Η βλακεία είναι ανίκητη". Στη δε περίπτωσή σου, είναι και ανίατη. Κατά τα λοιπά, ο τόπος είναι μικρός και μας γνωρίζουν όλοι (μεταξύ αυτών και οι επαγγελματίες)

    Όσον αφορά τον "ανώνυμο" και το σχόλιό του για "τζάμπα μισθούς", μου θυμίζει κάποιον που ζήτησε λεφτά για παρόμοια αναφορά και γελοιοποιήθηκε. Εδώ ταιριάζει η παροιμία "θέλει η π.. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει".

    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι χαρακτηρισμοι,και οι αμπελοφιλοσοφιες δεν ειναι το ζητουμενο. Ο καθε ενας μπορει να πουλησει πνευμα μεσω ενος υπολογιστη.Επι της ουσιας μπορεις να απαντησεις? Ειναι η δεν ειναι ετσι?.απαντηση θελουμε και οχι βρισιες .Ετσι κανουν οι κυριοι.ΕΚΤΕΘΗΚΕς ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ.Μην κανεις σαν τον γατο..που ενω πηδαει ουρλιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ πήδημα βρε παιδια. το έχετε απωθημένο βλέπω ορισμενοι. φυσικα και θα δεχτει την κριτική ο λαζαρίδης αλλά και ο καριωτης. τώρα έτσι στα ξαφνικά θυμήθηκα που κάποιος ζητούσε χρήματα για να αναλάβει "αφιλοκερδώς" πόστο στον τουρισμό - πολιτισμό. δεν θυμάμαι όμως το όνομά του. το δίδαγμα είναι να μη μιλάς όταν έχεις τη φωλιά σου λερωμένη. άρα; σωστά κατά τον λαζαρίδη η βλακεία είναι ανίκητη. ιδίως αν έχουν περάσει και τα χρόνια. αν έχεις χάσει την οικονομική σου δύναμη. αν είσαι άνεργος. είναι θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι λυπηρό φαινόμενο κάποιος να κατηγορεί φωτογραφίζοντας ανθρώπους τους οποίους η πλειοψηφία τους έχει σημαία στην περιοχή τους. Αυτούς του ανθρώπους τους τίμησαν και τους τιμούν σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε έργο στους Ν. Επιβάτες (παιδικές χαρές, πάρκα, κλπ) είναι χρηματοδοτημένο από αυτούς που κάθε ανώνυμος ειρωνεύεται, ρίχνοντας ψεύτικη λάσπη στο διαδίκτυο.
    Μήπως σας ζήτησε από κανέναν δανεικά και δεν τα επέστρεψε, όπως τόσοι κολλητοί κάνανε και τώρα του δαγκώνουν το χέρι;
    Όσο για τον κο Λαζαρίδη γνωρίζουμε όλοι στην περιοχή πόσο αξιοπρεπής είναι και σε λίγο θα ξεγυμνωθεί δημόσια.
    Σήμερα γλύφει τον Αλεξανδρή για να του πετάξει κάποιο "κόκκαλο" για την εφημερίδα του και συνάμα παρακαλάει γονυπετής τον Τσαμασλή για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψηφοδέλτιο, μέσω Κούτουκα. "Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν το Λαζαρίδη έτσι και η «η βλακεία είναι ανίκητη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν κάνω τούμπα, τούμπα κωλοτούμπα, ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά.
    Γ.Λ. έχεις ξεφύγ' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Η βλακεία είναι ανίκητη".Η νεοσυσταθησα ομαδα εχει συγκεντρωσει τεραστιες ποσοτητες απο αυτην και συνεχως προστηθετε και αλλη. Αυτοι ,ειναι ικανοι να απαντησουν στα αιωνια ερωτηματικα οπως Ειναι η βλακεια η το συμπαν μεγαλυτερο? Τα παιδια του Ζεβεδαιου ποιον ειχανε πατερα? και το Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα?Υπαρχει Αντιδημαρχος απο 19.00 εως 21.οο? Υπαρχει εμισθος εθελοντης? Γινοντε οι Δημοι ανωνυμες εταιριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.