Προφυλακιστέα κρίθηκε η πρώην δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, την περίοδο 2006-2010 και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές, η 52χρονη μεσίτρια – μεταφράστρια Μάρθα Τσαρτσίδου, που κατηγορείται ως μία εκ των τριών «εγκεφάλων» της «βιομηχανίας» με τους «λευκούς» γάμους Ελλήνων με αλλοδαπούς στη βόρεια Ελλάδα.
Η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της ενώπιον της β” ειδικής ανακρίτριας, αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που της καταλογίζουν, ισχυριζόμενη ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. «Το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους», φέρεται να είπε.
Ωστόσο, ανακρίτρια και εισαγγελέας, δεν πείσθηκαν και ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη, με αποτέλεσμα μετά το τέλος της απολογίας της να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.
Σήμερα απολογήθηκαν ακόμη μία υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου και ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, που εμπλέκονται στην υπόθεση, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου).
Από το σύνολο των 11 συλληφθέντων απολογήθηκαν ήδη οι επτά, ενώ οι υπόλοιποι θα λογοδοτήσουν αύριο στην ανακρίτρια.
Το κύκλωμα κατηγορείται ότι τέλεσε 68 εικονικούς γάμους τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.