Στη ζωή πρέπει να είναι κανείς γενναιόδωρος.                                                                                                                               Στην πολιτική δεν πρέπει να είναι μίζερος.                                                                                                                                       
Η αποδοχή της πρόσκλησης από την κ. Μέρω Κεσεσίογλου αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχία για την διοίκηση του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Το ίδιο και οι διεργασίες που αναλήφθηκαν  και οδήγησαν στις πρώτες επαφές και στον (ευχόμαστε) κοινό μελλοντικό βηματισμό των πολιτιστικών συλλόγων του Θερμαϊκού.
Δυστυχώς όμως ο συνδυασμός των δύο (με την τριομφάλε προβολή των Προέδρων των συλλόγων πριν την παρουσίαση της επίσημης προσκεκλημένης) και ιδιαίτερα η αβανταδόρικη και παραμορφωτική - σχετικά με τον ρόλο των συλλόγων - εισαγωγική παρουσίασή τους από τον  Πρόεδρο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και σπέρνει καχυποψία για τις προθέσεις της διοίκησης σχετικά με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη στον τόπο μας.
Είμαστε οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαμε τον περιορισμό της μεγάλης υποχρέωσης για αλληλεγγύη σε συγκεκριμένες ομάδες, κινήματα ή συλλόγους. Είμαστε οι έσχατοι που θα συνδύαζαν οποιαδήποτε δραστηριότητα ομάδων με πιθανή ενδεχόμενη "ανταπόδοση".
Αλλά όσο κι αν μπήκαμε στον πειρασμό να αποσιωπήσουμε τις σκέψεις μας δεν το μπορέσαμε. Ας κινδυνεύσουμε να χαρακτηριστούμε καχύποπτοι από το να θεωρηθούμε αφελείς και ευκολόπιστοι.
Και φυσικά δεν είναι εθελοντισμός η ενασχόληση με τους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως δεν είναι εθελοντισμός η συμμετοχή στα διοικητικά των αθλητικών σωματείων. Είναι μια κοινωνική προσφορά που όμως απέχει πολύ από την αναγόρευση της - που τεχνηέντως έγινε από τον ομιλητή  -  σε εθελοντισμό και παρασάγγες από την αλληλεγγύη.
Γιατί όμως αυτή η σκοπούμενη επιχείρηση μεταμόρφωσης;
Μήπως κρύβεται κάτι που με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να αντιληφθούμε;
Έχει μήπως σχέση με την γενικότερη επιδίωξη διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων να μπούνε στο "παιχνίδι" της διαχείρισης κονδυλίων για την κοινωνική συνοχή, στήριξη ευπαθών ομάδων, εθελοντισμού και αλληλεγγύης;
Υπάρχει κάποια συσχέτιση της - μη ανακοινωθείσας ακόμη -  ανάθεσης της 6ης αντιδημαρχίας, η οποία λέγεται ότι θα έχει αντικείμενο την κοινωνική πολιτική του δήμου, τα κινήματα αλληλεγγύης και τις εθελοντικές δράσεις και της οποίας φημολογείται πως θα ηγηθεί ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ ;
Μήπως η προχθεσινή  - άκομψη και μίζερη κατά τη γνώμη μας - αναφορά  (εν είδει λήψης ρετσινόλαδου) και στη δράση .... κάποιων πρωτοβουλιών πολιτών, σε σύγκριση με την προβολή των συλλόγων και ιδιαίτερα συγγενικού προσώπου του Προέδρου προοιωνίζει τα μελλούμενα;

Θα θέλαμε από αυτό εδώ το ιστολόγιο να θυμίσουμε ότι η αλληλεγγύη έχει την έννοια της εγγύησης του διπλανού μας και δηλώνει ότι βρισκόμαστε κοντά στους αλλήλους. Και έτσι μας πέφτει πολύ λάιτ να αναλώνεται η τοπική κοινωνία στην επικρότηση τέτοιου είδους μεθοδεύσεων.
Και φυσικά γνωριζόμαστε αλλά και γνωρίζουμε πως οι δράσεις αλληλεγγύης ( με τα στοιχεία της εγγύησης αλλά και της ανατροπής) στον Θερμαϊκό έχει αναφορά, όνομα και δράσεις.
Και αφού ξέρουμε τις δράσεις και τους φορείς της αντίστασης και της αλληλεγγύης, καταλαβαίνετε πως δεν είναι επιτρεπτό να δεχόμαστε τέτοιου είδους απλοϊκές και μίζερες μεθοδεύσεις από κανένα.

Και για να επεξηγήσουμε τον τίτλο της ανάρτησης, στην πολιτική δύο δεν είναι πάντα το άθροισμα σε δύο καλές ενέργειες.
Ενίοτε να είναι πολύ λιγότερο. 

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

14 comments:

  1. Προς Ακτιβιστή:

    Χρήστο, κάνεις αναφορά απ΄ ότι καταλαβαίνω στην
    "Πρωτοβουλία ανεξ. πολιτών Δήμου Θερμαϊκού" και ότι δεν θα είχαν θέση κανενός είδους "πάτρωνες" τουλάχιστον εδώ. Ορθό. Είδαμε πουθενά τον Δήμο μήπως μπροστάρη σε οποιοδήποτε θέμα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρωτοβουλίας ή άλλης μορφής προτροπής πολιτών για εθελοντισμό και δεν το θυμόμαστε; Δράση, οργάνωση, προσφορά, έγνοια για τους αδύναμους, συμπαράσταση και αλληλεγγύη, μάλλον είναι έννοιες που δεν αφορούν τον Δήμο μας. Από "πατρωνίες" όμως σκίζει!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία από τις «υποθέσεις» σου, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είναι επίσης φανερό ότι δεν γνωρίζεις τις εκατοντάδες ,εθελοντικές δράσεις, αλλά και δράσεις αλληλεγγύης των συλλόγων. Γνωρίζω και τιμώ το εθελοντικό έργο των πρωτοβουλιών ,αλλά δεν είναι το μοναδικό. Ο μοναδικός μας στόχος ήταν να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού της αλληλεγγύης και της συνεργασίας γιατί το έχουμε μεγάλη ανάγκη, κάτι που προφανώς δεν άρεσε σε όλους . Κανείς δεν είναι ικανός να γίνει «πάτρωνας» δέκα συλλόγων, και σίγουρα όχι εγώ . Κλείνοντας την συντομότατη ομιλία μου είπα «πρέπει να διαφυλάξουμε το δεντράκι που όλοι μαζί φυτέψαμε από εγωισμούς ,σκοπιμότητες ,το μίσος, και τον φόβο» .Ευτυχώς που μπήκες στον πειρασμό να αποσιωπήσεις τις σκέψεις σου. Έτσι γνωριζόμαστε όλοι καλύτερα μεταξύ μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννάκη, χαλάρωσε και τον εθελοντισμό άστον για άλλους.
    Εσύ, η δουλεία σου ,είναι πως θα σπρώξεις ώστε να γίνει γνωστός το φιλαράκι σου ο πρόεδρος από το γυαλουδάκι (άλλο ένα παιδί του ΠΑΣΟΚ)
    Είπαμε, η ομάδα Κούτουκα θα πρέπει να μεγαλώσει ώστε να κινεί τα νήματα στον δήμο μας, ασχέτως οποιουδήποτε δημάρχου.
    Κούνια που σας κούναγε, σας πήραν χαμπάρι και το μαύρισμα θα είναι μεγαλύτερο και από καταδρομέων σε άσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την ομάδα ανήκει και μια αλλη..γυναικα λένε και μάλιστα όμορφη την οποία προωθούν για πρόεδρο του δηππακυθ και μάλιστα προέρχεται από τοπικό συμβούλιο. Τι αλλι θα ακούσουμε.

      Διαγραφή
  4. Παπαδόπουλος Γεώργιος6 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:57 π.μ.

    Σε αυτήν την ομάδα ανήκει ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Ενώ από αυτήν την ομάδα θα προκύψει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της κάτω ραχούλας. Αυτή η ομάδα είναι αβυσσαλέα θα καταστρέψει τον Θερμαϊκό για να μην φάει μαύρισμα στις επόμενες εκλογές που δεν ξέρουμε αν θα γίνουν το 2014.
    ΑΑΑΑίντε μην δούμε κάτι καλό να το ταμπελοποίησουμε και να το αφορίσουμε στο πυρ το εξώτερο.
    Στην Γιούχα όλοι και όλες σας για να πάει μπροστά ο τόπος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι και χιουμορίστας κύριε ……ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.
    Μήπως γλύφεις και κανένα κοκαλάκι από αυτή την ομάδα και βγήκες να μας μαλώσεις?
    Για πες μας, τα μεγάλα έργα αυτής της ομάδας, που την έχουμε ενοχοποιήσει ?
    Μήπως, εννοείς το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός με την ονομασία των οδών που μαζεύτηκαν φιλαρμονικές ,χορωδίες ,ζογκλέρ ,δήμαρχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι για διαφήμιση?
    Ή, μήπως που μάζεψε ο κύριος ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ τους προέδρους όλων των συλλόγων και τους καπέλωσε και έβαλε τον εκλεκτό του να βγάλει λόγο στο ΚΑΠΠΑ , για να τον κάνει γνωστό για τις ερχόμενες εκλογές?
    Αλήθεια, με ποια ιδιότητα και ποια κριτήρια, τον διάλεξε ανάμεσα στους άλλους πρόεδρους ……κύριε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΩΧΙΜ!!!ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ 1+1=?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας το λες για καινούργιο ότι ειναι πλούσιοι; Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη τσέπη και βαριά! Δεν τους βλέπεις πως κινούνται; Ολοι τους παιδιά πλουσιων μπαμπαδων με σπουδές στο εξωτερικό με φουσκωμένες τσέπες και ενώ κάθε μερα τρώνε με χρυσα κουτάλια κατά ένα περίεργο τροπο στον κοσμο δίνουν την αισθηση ότι ειναι παιδιά του λαού .Αντρες και γυναίκες αυτής της ομάδας σε κάνουν να πιστεύεις ότι ειναι ομογαλακτοι με τόσα κοινά χαρακτηριστικά ,μέλη της ιδιας φάρας που δυστυχώς έχουν σπείρει την καταστροφη στον δημο μας. Μαύρο στην ομάδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπαδόπουλος γεώργιος7 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:01 π.μ.

    Από χιούμορ είμαι πολύ καλά άλλοι είναι για τα ανάθεμα όχι μόνο από χιούμορ αλλά από πολλά.
    Κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι είμαι επιλεκτικός για αυτό και μου δίνουν τους αστακούς και τα φουαγκρά που περισσεύουν από τις συνάξεις που κάνουν στην κρυφή βίλα που έχουν κατασκευάσει.
    Πραγματικά αυτός ο συσχετισμός των γεγονότων που παραθέτετε μου προκαλεί πολλά γέλια για αυτό θα ήθελα να συνεχίσετε να μου παρουσιάζετε τα μελλούμενα μιας και από τι φαίνετε εκτός από μεγάλη κουτσομπόλα είστε και φαντασιόπληκτος.
    Μια ερώτηση μόνο, αν μπορείς να απαντήσεις κιόλας, άντε καταλαβαίνω να κυνηγάς τον Τσακμάκα αφού σου παίρνει την μπουκιά από το στόμα σου, στον πρόεδρο που αναφέρεσαι γιατί τέτοιο μένος;
    Ανήκει και αυτός σε αυτήν την πως την είπαμε αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια και κυκλοφορούν με ferarri (είδες σου δίνω καινούργια στοιχεία)ομάδα Κούτουκα;
    Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τις καθόλα λαϊκιστικές σου και γεμάτες με αλήθειες απαντήσεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χιουμορίστα ……..ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ,οι ερωτήσεις μου απευθύνονται σε κάποιους επώνυμους δημοτικούς άρχοντες και προέδρους πολιτιστικών συλλόγων.
    Εσύ συνέχισε ,τον χαλαρωτικό σου ύπνο μετά από το φαγοπότι όπως λες και άσε εμάς να περιμένουμε απαντήσεις από τους λαλίστατους δημοτικούς μας άρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά αυτή η ομάδα από ποιους αποτελείται ακριβώς; Εκτός από Κουτουκα κ Τσακμακα ; Μπερδεύτηκα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπομονή μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 9.2.13. Διά επισήμου στόματος θα γίνει προσπάθεια να ριχθεί «άπλετο φως» (όπως λένε και οι απίθανοι μα τόσο…αγαπημένοι μας πολιτικοί), σε αρκετά και φλέγοντα ζητήματα του δήμου μας. Εκεί μάλλον θα πληροφορηθούμε για κάποιες «μικρές ή μικρότερες ομάδες», όπως και το τι διαδραματίζεται γενικότερα. Ίσως βρουν οι δημότες κάποιες απαντήσεις που ψάχνουν και ίσως μπορέσουν να «ακτινογραφήσουν» καλύτερα κάποιους και να μάθουν κάτι περισσότερο για αυτούς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ραντεβού το Σάββατο λοιπόν ΚΑΙ στον «Ακτιβιστή».

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δάκρυσα με τα αστεία σας! ΖΑΜΠΕΤΑ ΔΕΛΑΦΡΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπαδόπουλος Γεώργιος8 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:40 π.μ.

    Πάνω που έλεγα ότι είχε γίνει ανιαρή η συζήτηση;
    Στην ομάδα Κούτουκα ανήκουν όλοι αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τον Δήμο οι οποίοι είναι γαλαζοαίματοι με σπουδές στο εξωτερικό και με πλούσιους μπαμπάδες οι όποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και μου δίνουν και μένα κανένα αστακούλι αν περισσέψει, αλλά μπροστά στον κόσμο το παίζουν και καλά φτωχοί.
    Επίσης να σας πληροφορίσω ότι η συγκεκριμένη ομάδα ετοιμάζει πολιτιστική εκδήλωση κάπου σε ένα μέρος που κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό στις 9/2/2013. Για αυτό προσέξτε μην τους μιλάτε και μην επικοινωνείτε μαζί τους, γιατί κατά τον συνήθη τρόπο τους ο Ακτιβιστής και όλοι οι σωτήρες της συζήτησης, θα σας καταγράψουν ως άμεσους συνεργούς τους και κατά συνέπεια καταστροφείς τους Δήμου.
    Περιμένω από τους εξέχοντες συνομιλητές μας (κουτσομπόληδες κλπ) να μας παρουσιάσουν και τα υπόλοιπα μέλη.
    Το βράδυ δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ γιατί θα σκέφτομαι ποιοι ανήκουν σε αυτήν την ομάδα.
    Κάπου ξεχάσατε την πατρωνία των δήθεν επαναστατών 50ρηδων και φέυγα, βολεύτηκαν στον δημόσιο τους ταΐζαμε τόσα χρόνια χωρίς λόγο τώρα γίνανε σωτήρες ο πατρώνας αυτών ποιος είναι (μονολεκτική απάντηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.