Οι ναζί ξανάρχονται και αυτήν τη φορά είναι προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής!


Περίπου 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι νοσταλγοί του Χίτλερ νεοναζί της Βαυαρίας πάτησαν το πόδι τους στη Βουλή για να ποζάρουν με τους συνεργάτες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο.
Επιπλέον ήρθαν στην Αθήνα τις ημέρες πριν από την επέτειο των Ιμίων για να συμμετάσχουν στην πρόσφατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας των αυτοαποκαλούμενων «Ελλήνων εθνικιστών» με αφορμή την επέτειο και για να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των βουλευτών τους.
Κατά την επίσκεψή τους δε φωτογραφήθηκαν και εντός των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Γερμανοί νοσταλγοί του Χίτλερ επισκέφθηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων και βγήκαν φωτογραφία με τον βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη
Γερμανοί νοσταλγοί του Χίτλερ επισκέφθηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων και βγήκαν φωτογραφία με τον βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη
Η δημοσίευση των φωτογραφιών και η κυκλοφορία τους στο Διαδίκτυο, αλλά και η ανταπόκριση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης-ομπρέλας των Γερμανών νεοναζί Freies Netz Sud -που αποτελεί τη δεξιά αντιπολίτευση του Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), τη συνέχεια δηλαδή του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος- από την πορεία για τα Ιμια διαψεύδει την ίδια τη Χρυσή Αυγή, η οποία με ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με Γερμανούς νεοναζί, ενώ επιβεβαιώνει το προ ημερών δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι χρυσαυγίτες έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τους νεοναζί της Βαυαρίας και συγκεκριμένα της Νυρεμβέργης.
Προπαγάνδα
Στην ιστοσελίδα τους οι Freies Netz Sud, στην ανταπόκριση από την πορεία για τα Ιμια με τον τίτλο «Η Ελλάδα ξύπνησε επιτέλους» υιοθετούν πλήρως την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, κάνοντας λόγο για «λαοθάλασσα» και για «φρενήρεις επευφημίες» όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι στην πορεία δεν υπήρξαν επεισόδια (ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν τις επιθέσεις που έγιναν το ίδιο βράδυ), αλλά και πως η αστυνομία έμεινε στο περιθώριο της πορείας.
Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα των Βαυαρών νεοναζί, στην πορεία συμμετείχαν συνολικά 30 «ακτιβιστές» από τη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και στελέχη του NPD της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ενώ όπως αναφέρουν οι συναντήσεις με τη Χρυσή Αυγή θα συνεχιστούν, αφού «η Χρυσή Αυγή αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας εθνικής αφύπνισης σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Οι σχέσεις πάντως της Χρυσής Αυγής με το εν λόγω ναζιστικό γκρουπούσκουλο της Βαυαρίας φαίνεται ότι καλλιεργούνται χρόνια, ενώ στην ίδια την ιστοσελίδα των Freies Netz Sud «ομολογείται» σε άλλη ανάρτηση ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν επισκέψεις στη Νυρεμβέργη, όπου οι ομοϊδεάτες τους νεοναζί τούς ξενάγησαν στο σημείο όπου «επικυρώθηκαν οι ρατσιστικοί νόμοι» (sic) και εκεί από όπου «εξορμούσε ο Χίτλερ» (sic).
Νυρεμβέργη
Επιπλέον οι Βαυαροί νεοναζί επιβεβαιώνουν και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανοίξει παράρτημα στη Νυρεμβέργη, παρά τις διαψεύσεις από πλευράς του κοινοβουλευτικού πλέον κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι στο Spiegel τονιζόταν πως οι κινήσεις των αυτοαποκαλούμενων «Ελλήνων εθνικιστών» στη Νυρεμβέργη και γενικότερα στη Γερμανία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών, όπως επίσης και οι κινήσεις των Γερμανών ομοϊδεατών τους.
Χρήστος Στασινόπουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.