Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 

ΤΟ’ χαν στρώσει νομοθετικά κι είχε ο μήνας…εννιά. Με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών για αμαρτίες βαθμοφόρων όλων των «στρατών» και με τα κλεψιμαίικα εξασφαλισμένα. Το ρευστό διάσπαρτο σε κρυψώνες και βιβλιάρια, τα ακίνητα προστατευμένα και τα (ένοχα)…πουλάκια να κοιτάνε απ’ έξω το κλουβί.

ΚΙ έγινε το δημόσιο χρήμα περιουσία ιδιωτών χωρίς κινδύνους δήμευσης. Κάποιοι πονηροί  αποχαιρέτισαν έγκαιρα την πολιτική κι άλλοι, αθεράπευτα άρπαγες και αφελείς συνέχισαν, μέχρι να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του. Δεν αρκέστηκαν στο ρευστό και τους κινδύνους του, στην Ελλάδα της αβεβαιότητας. Το κλείδωσαν στην Ελβετία τσεπώνοντας τους κωδικούς για μαξιλάρι, και σήμερα ξεκαρδίζονται με τις επιτροπές που παίζουν τη Λίστα κομπολόι.

ΞΕΣΠΑΣΕ η κρίση, πέφτει χαλάζι και το αγιάζι περονιάζει πρόσωπα. Οι θρασείς συμμαζεύτηκαν. Όχι από φιλότιμο και τύψεις. Τρόμαξαν στιγμιαία, θυμήθηκαν τα πεπραγμένα τους, καμάρωσαν το ξένο (δημόσιο) βιος που το’ καναν δικό τους, μια ματιά στα ακίνητα που δεν φεύγουν κι ένα ξεφύλλισμα του νόμου. Δεν προβλέπεται δήμευση περιουσίας-πάμε για ύπνο (του δικαίου), χωρίς εφιάλτες.

ΤΟΣΑ και τόσα αποφασίστηκαν με την κρίση. Νόμοι…στο φτερό δίκην «επαναστατικώ δικαίω» με υποχρεωτική και άμεση εφαρμογή. Έναν νόμο για τη δήμευση περιουσίας «αμαρτωλών» δεν σοφίστηκαν να θεσπίσουν, μια διάταξη-διαταγή να επιστρέψουν στην πηγή τους τα κλοπιμαία στριφογυρίζει στο μυαλό τους, αλλά καθυστερεί σαν…καφές με κόκαλα. Απόφαση για φορολόγηση των πολιτών με συνοπτικές διαδικασίες, αποφασιστικά και χωρίς αμφιταλαντεύσεις, σκεπτικισμός, απ’ την άλλη, για ένα νόμο που θα δημεύει περιουσίες (μαγαλο)κλεφτών, μετά την καταδίκη τους.

ΤΟ «σύστημα» που το ‘ φτιαξαν χίλιοι μαστόροι δεν αφήνεται στην τύχη του. Το προστατεύουν γιατί τους προστατεύει. Δεν βρήκαν χρόνο για να θεσπίσουν νόμο ή ν’ αλλάξουν τον παλιό, κανένας των εθνοπατέρων μας δεν τινάχτηκε από’ το έδρανο να υποστηρίξει την ιδέα της δήμευσης κι ας τσιρίζει για τα καθημερινά, ασήμαντα, ανώδυνα  και…εντυπωσιακά.

ΤΟ’ πε ο κ. Μπουτάρης, το ξαναλέμε και επιμένουμε. Να βρεθούν τα λεφτά. Κάπου είναι κρυμμένα. Πριν φαγωθούν, όταν οι «ισοβίτες» βγουν και τα «σηκώσουν». Αν δεν δημευθούν τα ακίνητα του Άκη (μετά την δίκη και πιθανή καταδίκη του), θα τα απολαύσει στα γεράματα είτε θα τα χαρούν οι δικοί του, αφού βγάλουν στο φως του Ήλιου απ’ την κρυψώνα. Και τα ακίνητα; Κατοχυρωμένα κι αυτά απ’ τον προστατευτικό (και καταστρεπτικό) νόμο.

ΑΥΡΙΟ το πρωί αλλάζεις τον νόμο κυρά…(Συν)κυβέρνηση! Μεθαύριο δημεύεις περιουσίες (καταδικασθέντων)!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.