Ήταν σίγουρο ότι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει στο λαό μας τις νέες τρομερές αγορές όπλων θα ήταν το πάντα χρήσιμο ΓΕΕΘΑ και τα μιλιταριστικά μέσα. 

Ότι η στήριξη αυτή είναι απαραίτητη αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι παράλληλα με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ, δρομολογούνταν νέες περικοπές στα εισοδήματα των στρατιωτικών, ενώ οι φαντάροι βιώνουν οδυνηρές συνθήκες: δεν έχουν άρβυλα, δεν παίρνουν άδεια γιατί τους κατήργησαν τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης και δεν βγαίνουν  με έξοδο γιατί δεν έχουν ευρώ. Πληρώνουν για φαγητό, καθαριστικά και ρούχα. Καταγγελίες θέλουν οι φαντάροι να κατεβαίνουν βιαίως από τα τρένα του ΟΣΕ γιατί δεν έχουν εισιτήριο!
Παράλληλα, η κυβέρνηση και τα Μνημόνια οδηγούν σε συντεταγμένη ύφεση την οικονομία και δρομολογούν εκτίναξη της ανεργίας σε μια επιχείρηση εσωτερικής υποτίμησης ώστε να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας. Μισθοί πείνας δηλαδή και στρατοί ανέργων-πεινασμένων-άστεγων για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες από τις εξαγωγές!
Πως επομένως θα δικαιολογηθούν στον εργαζόμενο λαό μας οι νέες αγορές όπλων;

Κίνηση 1η: το ΓΕΕΘΑ σπρώχνει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκθέσεις, που στα εντελώς ξαφνικά, αποκαλύπτουν ότι «Οι τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις έχουν “μεταφερθεί” από τον εναέριο στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Το “παραδοσιακό” πεδίο της εκδήλωσης τουρκικής παραβατικότητας, άλλαξε και είναι οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων μας πλέον που πααρουσιάζουν σημαντική αύξηση , αντιστρόφως ανάλογη με τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, που μειώνονται.Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που επικαλείται σε δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία “οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν κατά 332% την τελευταία τετραετία,γράφοντας κάθε χρόνο και από ένα νέο “ρεκόρ”. Αντιθέτως το ίδιο διάστημα οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά βαίνουν μειούμενες”».


Κίνηση 2η: Το συμπέρασμα που επιδιώκεται να προκύψει, αναλαμβάνει να το σερβίρει έτοιμο το DEFENCENET.GR και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Γράφει λοιπόν στο κείμενο  «Η "εξαφάνιση" του ΠΝ έβαλε τους Τούρκους στο Αιγαίο», τα εξής:

«H Toυρκία αθόρυβα, μεν, αλλά ουσιαστικά μετέφερε το πεδίο των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα από τον αέρα στην θάλασσα, κατά την τελευταία τριετία των Μνημονίων, όταν το ΠΝ εξαφανίστηκε σταδιακά από το Αιγαίο, ενώ διάχυτες είναι οι φήμες που θέλουν τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις να επιχειρούν στα πέριξ ελληνικών νησιών και βραχονησίδων. Βέβαια ως νομάδες Ασιάτες (αυτό είναι το DNA τους και δεν αλλάζει) παρενοχλούν, δεν τολμούν, θέτουν ζητήματα, αμφισβητούν, αλλά δεν έχουν αποτολμήσει κάτι ουσιαστικό. Γενικά, όπως φάνηκε και από τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας (ανακοινώσεις για FREMM, ΑΦΝΣ, και ΑΟΖ, ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κλπ) και τις "μαζεμένες" κινήσεις της Άγκυρας για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι είναι το σκυλί που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, αν δεν του γυρίσεις την πλάτη...Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο του ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν κατά 332% την τελευταία τετραετία. από τις 90 του 2009 φτάσαμε τις 389 το 2012».
ü  Ερώτημα 1ο: αν το Πολεμικό Ναυτικό είχε περισσότερες φρεγάτες από ότι έχει ήδη στο δυναμικό του, τι θα έκανε όταν τα πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούσαν αβλαβή διέλευση; Θα τις χτυπούσαν;,
ü  Ερώτημα 2ο: πιστεύουν οι συντάκτες του άρθρου ότι προσφέρουν πολλά στην κατανόηση των κρίσιμων προβλημάτων των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμασώντας τις γνωστές αντιεπιστημονικές εθνικιστικές προσεγγίσεις του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου;
ü  Ερώτημα 3ο: πιστεύουν ακόμη, μετά την κρίση των Ιμίων και τους ξέφρενους πολεμικούς εξοπλισμούς αξίας 25 δις ευρώ που ακολούθησαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ότι την ειρήνη στο Αιγαίο και την υπέρβαση των αντιθέσεων  μπορεί να επιβάλλουν οι Στρατοί και οι Εξοπλισμοί; Ότι δεν απαιτείται πολιτική λύση;
Πρόκειται για ιδεοληψίες της αστικής πολιτικής, για θέσφατα της κυρίαρχης προπαγάνδας που όμως είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά οικονομικά συμφέροντα και βλέψεις πολιτικής αναβάθμισης του αστικού κόσμου. 
Εμείς θεωρούμε ότι την ειρήνη και τη ευημερία μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο η κοινή πάλη  των λαών. Αμφισβητώντας τα εθνικά-αστικά συμφέροντα, παλεύοντας για την Ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Προβάλλοντας το σύνθημα ότι 
«ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ».
Αλλά κυρίως ότι θα μετατρέψουμε την πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας σε Επαναστατική σύγκρουση για την Κοινωνική Απελευθέρωση.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.