Εκτός από την ιδιότητα του δημάρχου Αριστοτέλη, ο κ. Πάχτας έχει και άλλη μια ιδιότητα από το παρελθόν: αυτή του εμπνευστή και οργανωτή, το 2003, της μεταβίβασης των εγκαταστάσεων της ΤVX Gold  στην Ελληνικός Χρυσός, έναντι του... μυθικού ποσού των 11 εκατ. ευρώ.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε εκείνη τη μεταβίβαση με τρόπο που δεν τιμά ιδιαιτέρως τον κ. Πάχτα: η Κομισιόν αποφάσισε, με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι από το Δημόσιο χαρίστηκαν με εκείνη τη συμφωνία στους ιδιώτες επενδυτές συνολικά 15,34 εκατ.ευρώ, επειδή τα μεταλλεία πουλήθηκαν χωρίς διαγωνισμό σε τιμή κατά 14 εκατ. ευρώ χαμηλότερη της πραγματικής τους αξίας, ενώ χαρίστηκαν στην Ελληνικός Χρυσός και φόροι, ύψους 1,34 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο κ. Πάχτας ζημίωσε εκείνη την εποχή το Δημόσιο κατά 15,34 εκατ. ευρώ, προσφέροντας ισόποσο όφελος στους ιδιώτες χρυσοθήρες. 

Πηγή: Εφημερίδα "Παρόν"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.