Στις 20/2 ημέρα γενικής απεργίας ο, από το 1995, αρνητής στράτευσης Ν.Καρανίκας οδηγείται στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ανυποταξίας. Ο Ν.Καρανίκας μέλος του συνδέσμου αντιρρησιών συνείδησης και με ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, έμπρακτα και με προσωπικό κόστος αντιμετώπισε τον μιλιταρισμό και τον στρατιωτικό μηχανισμό με την άρνηση του να ενταχθεί σε αυτόν.
Δικάστηκε και φυλακίστηκε για αυτήν του την επιλογή και αντιμετώπισε όλη τη σειρά των στρατοδικείων που ακολούθησαν, χωρίς να κάνει βήμα πίσω.
Σήμερα, στα 42 του, το κράτος του υπενθύμισε ότι δε ξεχνά τους παλιούς λογαριασμούς και τον εγκαλεί ξανά ως ανυπότακτο, γνωρίζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει στρατευθεί εδώ και πολύ καιρό με τη μεριά των κοινωνικών αγώνων αντί των στρατιωτικών μηχανισμών.
Εκδικητικά, στήνει ένα ακόμα στρατοδικείο νομίζοντας ότι μπορεί να κάμψει βασικές ατομικές επιλογές του συγκεκριμένου και αποσκοπώντας να εκφοβίσει τους νεολαίους που παραγνωρίζοντας το προσωπικό κόστος αντιπαλεύουν είτε
ατομικά είτε συλλογικά την στράτευση απέναντι στα στρατοδικεία, τις διώξεις, τα πρόστιμα και τα κοινωνικά ιδεολογήματα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στον Ν. Καρανίκα
και σε όλους τους αντιρρησίες συνείδησης και δηλώνουμε ότι είμαστε
συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε αυτόν τους τον αγώνα.



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 08/03 ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ένας ακόμη στους τόσους που αφού «τσιμπήσουν» το «τρελλόχαρτο» μετά θέλει (και…ΑΠΑΙΤΕΙ ! ) χωρίς δεύτερη κουβέντα από όλους μας αντιμετώπιση σαν να έγινε ξαφνικά …»λογικός». ( Είχα έναν παρόμοιο συμφοιτητή, που αφού αράδιασε τις ανοησίες του στο «στρατοδικείο» και έβαλε το «τρελόχαρτο» στην τσέπη, μετά μιλούσε ειρωνικά και γι αυτούς που υπηρέτησαν και για το ίδιο το στρατοδικείο). «Τρελλός» γούσταρες να το παίξεις με τις «ιδεολογίες « σου κύριε Ν. Καρανίκα (και κάθε Καρανίκα) ως «τρελό» θάπρεπε σ΄όλη σου την ζωή να σε αντιμετωπίζουμε.
    Πολλά δεν χρειάζεται να λέμε.
    ΚΑΝΕΝΑΣ σε τέτοιου είδους ανόητες εκδηλώσεις «συμπαράστασης».
    Φτάνει πια οι κάποιοι «έξυπνοι» να θεωρούν τους άλλους κορόιδα και να θέλουν να μας περάσουν συγχρόνως και την εικόνα του… «αγωνιστή».

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.