alexandroupolh_diadhlwsh_xrysos.jpg
Πάνω από επτά χιλιάδες άνθρωποι από την Θράκη και την Χαλκιδική διαδήλωσαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στο Πέραμα. Τέτοιου μεγέθους συγκέντρωση δεν έχει ξανασυμβεί στην ακριτική πόλη και σήμερα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η θέση των κατοίκων ενάντια στην επένδυση της καναδικής El Dorado που πρόκειται να προξενήσει μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική κατστροφή στην περιοχή.
Όπως ανέφερε και σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο δήμαρχος της πόλης Βαγγ. Λαμπάκης, για την εξόρυξη θα ανοιχτούν δεξαμενές 90 μέτρων  όπου θα τοποθετηθούν 11,5 τόνοι κυανιούχα τέλματα στα οποία λόγω των βροχοπτώσεων είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ρήγματα στα τοιχώματα που θα αφήσουν το κυάνιο να διαχυθεί σε ακτίνα 100 χλμ από το σημείο διαρροής. Με άλλα λόγια, ο υδροφόρος ορίζοντας μιας ολόκήρης περιοχής θα καταστραφεί και είναι περιττό να αναφέρουμε τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην οικονομία της περιοχής και στη ζωή των κατοίκων της.
Απέναντι σ' αυτό μια ολόκληρη κοινωνία αντιστέκεται ενώ όλοι φορείς της περιοχής έχουν λάβει αποφάσεις ενάντια στην επένδυση (δημοτικά συμβούλια σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σάπες, ΤΕΕ, Εργατικό Κέντρο, σωματεία, σύλλογοι κτλ). Ένα από τα κεντρικά πανό των διαδηλωτών τους έγραφε "οι χρυσοθήρες εξαγοράζουν δημοσιογράφους και πολιτικούς για να μας πείσουν για το παράλογο. Ντροπή. Να τους διώξουμε".
Φωτογραφίες από το http://alexandroupolisnews.blogspot.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.