Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  

ΔΕΝ θα υπήρχε ενωμένη(;) Ευρώπη, αν δεν υπήρχαν ΗΠΑ. Είναι «κατασκεύασμά» τους η Ευρώπη. Το μακρύ τους χέρι για «υπερπόντιες» ρυθμίσεις και έλεγχο της «Γηραιάς», που τη γέρασαν πρόωρα δυο πόλεμοι στον ίδιο αιώνα. Τους είπαν «παγκόσμιους», αλλά ήταν «τοπικοί», με την…υψηλή επιστασία (και τη στρατηγική κατά το…αντικομουνιστικό τους συμφέρον και τα ανομολόγητα σχέδια) των υπερπόντιων συμμάχων της.

ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, η (Ενωμένη) Ευρώπη ένα πείραμα των Αμερικανών, (προ)μελετημένο και με ημερομηνία λήξης. Ελέγχει τα κράτη-μέλη της η Ε.Ε., ελέγχεται αυτή απ’ τους μακρινούς της αφέντες και (μοναδικούς) αφέντες της Γης και η ζωή συνεχίζεται. Με τη Γερμανία σε ρόλο ατμομηχανής που δουλεύει σε δρομολόγιο υπαγορευμένο, και με «καύσιμα» ευρωπαϊκά. Κι αν νιώθουμε οι Ευρωπαίοι εξαρτήματα της γερμανικής μηχανής, αυτή είναι “made in USA”- μακρύς μοχλός για την πολιτική τους στην Ευρώπη.

ΚΑΙ η Κύπρος; Ελέγχεται απ’ την Ε.Ε. που ελέγχεται απ’ τους Αμερικανούς. Σε μια σχέση τους με τους Ρώσους για ισορροπίες κι ας (μας) τέλειωσε ο «ψυχρός πόλεμος» ελλείψει…κομουνιστών.

ΕΠΑΘΕ τόσα η Κύπρος στη μακραίωνη ιστορία της (από χέρια κατακτητών σε χέρια εξουσιαστών), επιβίωσε με το σθένος την αγωνιστικότητα των Κυπρίων, κρατήθηκε όρθια και ελληνική μοιράζοντας την ανάσα της με τον Αττίλα και τώρα δεν θα την τσακίσουν ευρωπαϊκές (οικονομικές) επιθέσεις και ρωσοαμερικάνικοι ανταγωνισμοί.

ΜΑΣ εντυπωσίασε το κυπριακό κοινοβούλιο με την απόφασή του, αλλά δεν μας ξάφνιασε. Είναι αρκούντως ευφυείς οι Κύπριοι. Και ιδεολόγοι, ακόμα κι αν το πρόβλημά τους έχει να κάνει με ευρώ και τράπεζες. «Τω καιρώ εκείνω» και αφού οι Άγγλοι…καθάρισαν με τους έλληνες (ελλαδίτες) «καθαρίζοντας» (με ξένο αίμα) τους κομουνιστές στο βουνό, αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο στην Κύπρο. Να απαλλαγούν απ’ τους αριστερόφρονες βγάζοντάς τους στο βουνό. Δεν τα κατάφεραν, γιατί οι Κύπριοι είχαν δυο δράμια μυαλό και δεν φόραγαν…τσαρούχια.

ΓΙ αυτό και το’ ριξαν στην ΕΟΚΑ των αγωνιστών ελέγχοντάς την με τον Γρίβα (τους). Και ήταν το αποτέλεσμα (της εξολόθρευσης αριστερόφρονων παλικαριών) το ίδιο, αλλά όχι μαζικό. Μέχρι που οι «ρυθμίσεις» έγιναν υπόθεση των Αμερικανών. Για να ρίξουν τους Τούρκους στο μισό νησί κλείνοντας το μάτι στον Αττίλα.

ΑΥΤΑ σκιαγραφούν τους Κυπρίους, υπογραμμίζοντας την αγωνιστικότητα και την αντίστασή τους σε ατυχίες από μη αναμενόμενα. Και είναι η χθεσινή τους άρνηση μικρός κόλαφος στους ευρωπαίους εταίρους και μακρινό ράπισμα στους αφέντες ολονών μας. Κύπριοι, «θαρσείν χρη». 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.