Σε διπλή μαστεκτομή αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε η Angelina Jolie για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο. Σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα New Work Times με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου» η ηθοποιός και μητέρα έξι παιδιών γράφει πως υποβλήθηκε σ’ αυτή την προληπτική επέμβαση επειδή έχει το ελαττωματικό γονίδιο BRCA1, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς. «Ήθελα να το γράψω για να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη αλλά και να πω στις γυναίκες ότι η απόφαση για την μαστεκτομή δεν ήταν εύκολη. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που την έκανα. Οι πιθανότητές μου για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού έχουν μειωθεί από 87 %  σε κάτω από 5%. Πλέον, μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι θα με χάσουν από τον καρκίνο του μαστού».
Μέσα από το γραπτό - μαρτυρία, η Jolie υπενθυμίζει πως έχασε τη μητέρα της από καρκίνο στο 56. «Οι γιατροί μου εκτίμησαν ότι είχα  87% πιθανότητες για καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητες για καρκίνο των ωοθηκών». «Επέλεξα να μην το κρατήσω κρυφό, επειδή υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να ζουν κάτω από τη σκιά του καρκίνου. Ελπίζω, επίσης, πως αν το γονίδιό τους, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου να ξέρουν ότι έχουν δυνατές επιλογές. Μπορείτε να διαβάσετε το άθρο της Angelina Jolie εδώ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ας είναι καλά η γυναίκα που ( επιτυχημένη και πλούσια) μαζί με τον άντρα της, και πολλές δωρεές έχουν κάνει και παιδάκια υιοθέτησαν και έχουν «ανθρώπινη και απλή παρουσία» όσο και όπου μπορούν.
    Το να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της, δείχνει σίγουρα κάποια ευαισθησία και χαρίζει λίγη δύναμη, ελπίδα και ενημέρωση στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
    Μακάρι και άλλοι να μην υπολογίζουν τόσο την «καριέρα» τους σε τέτοιες ανθρώπινες στιγμές και να θέλουν να είναι σαν «όλους».
    Αυτή είναι η γνώμη μου.

    Διαβάστε τώρα και την μικρόψυχη, κακεντρεχή και γραμμένη (όπως πάντα) με τις κουκουεδίστικες παρωπίδες ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

    «Απ΄ αφορμή την προσπάθεια των αστικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης να παρουσιάσουν την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί ως πρότυπο γυναίκας αγωνίστριας και με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει κάνει προληπτικά διπλή μαστεκτομή, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ έχει να κάνει το εξής σχόλιο:

    «Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες που όλοι εσείς αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος για αυτές, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.