Μπορεί να συνέπεσαν και οι τρεις τις ίδιες ώρες, χθες την Κυριακή, αλλά ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς οι εκδηλώσεις με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που είχε η κάθε μία. 


90 Χρόνια από την ίδρυση της Ν.Μηχανιώνας (1923-2013)



Μιλάμε για την γιορτή που στήθηκε στην πλατεία της Μηχανιώνας για να γιορταστεί η επέτειος των 90 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Οι διήμερες εκδηλώσεις συγκέντρωσαν πολλούς κατοίκους. Ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα με εκδηλώσεις μνήμης που περιλάμβαναν παιχνίδια αλλά και χορούς της εποχής των παππούδων (από ΔΗΠΠΑΚΥΘ). Συνεχίστηκαν με την Κυριακάτικη κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη (μπροστά στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη) και τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφωνήθηκε από τον κ. Θεοδόση Τσιρώνη, ιστορικό. Και έκλεισαν με το παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία με μουσική και πολύ χορό.

Για σένα Νώντα


Ήταν μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση συμπαράστασης σε έναν συμπολίτη μας, τον νηπιαγωγό Νώντα Νικολαΐδη, που εξ αιτίας ενός απροσδόκητου ατυχήματος έχει υποχρεωθεί να βρίσκεται καθηλωμένος. Η ολοήμερη εκδήλωση που σκοπό είχε την οικονομική αλλά και ηθική βοήθεια "για τον Νώντα" διοργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων του 2ου Δημοτικού Περαίας και 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Επιβατών και συγκέντρωσε την υποστήριξη πολλών εθελοντών. Δημιουργήθηκε ένα bazaar  βιβλίων, παιχνιδιών, διακοσμητικών αντικειμένων, που κατά 98% προσφέρθηκαν δωρεάν από επαγγελματίες της περιοχής. Μουσική, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδιά, απογευματινή συναυλία και πάρα πολύς κόσμος ήταν η απόδειξη πως δεν έχουμε αποξενωθεί και ότι η αλληλοβοήθεια υπάρχει.

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Νεοναζί το ολοκαύτωμα της μνήμης"


Το ΚΑΠΗ της Μηχανιώνας ήταν ασφυκτικά γεμάτο, κυρίως από νέους ανθρώπους, για να παρακολουθήσουν την προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου "Νεοναζί το ολοκαύτωμα της μνήμης", μιας δουλειάς του δημοσιογράφου που περιγράφει (βασισμένο σε συνεντεύξεις και ιστορικά στοιχεία) και συνδέει με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις μνήμες των Ναζιστών και του Ολοκαυτώματος (Άουσβιτς, Καλάβρυτα, Δίστομο, Χορτιάτης).
Την προβολή οργάνωσαν "Οι Μηχανιώτες ενάντια στον φασισμό", μια δραστήρια αντιφασιστική ομάδα νέων από την Μηχανιώνα.
Οι εντυπώσεις από την εκδήλωση μνήμης ήταν ιδιαίτερα θετικές από όλους όσοι την παρακολούθησαν. 

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.