Γυναίκες από τη Νιγηρία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία αποτελούν τα συνήθη θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση στη Νορβηγία, ενώ στην Πολωνία η προτίμηση των εγκεφάλων του τράφικινγκ στρέφεται προς την εμπορία ανθρώπων για εργασιακή, όμως, εκμετάλλευση.Οι σχετικές διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε δύο εκθέσεις της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRETA), στις οποίες και τονίζεται, προς τις Αρχές των δύο αυτών χωρών, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νομοθετικές ελλείψεις που υπάρχουν, για την αντιμετώπιση της πλέον κερδοφόρας δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως.
Για τη Νορβηγία η GRETA υπογραμμίζει ότι, κάθε χρόνο, 150-200 γυναίκες από τη Νιγηρία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία εντοπίζονται και αναγνωρίζονται ως θύματα των κυκλωμάτων τράφικινγκ για σεξουαλική εκμετάλλευση στη χώρα.
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη θεσπίσει ένα εθνικό σύστημα εντοπισμού και παροχής βοήθειας στα θύματα του τράφικινγκ, ενώ, λόγω έλλειψης κριτηρίων, τα θύματα του τράφικινγκ εκδιώκονται από τη χώρα ως παράνομοι μετανάστες, σημειώνεται στην έκθεση.
Για την Πολωνία διαπιστώνεται αύξηση στα κρούσματα εμπορίας ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, ενώ σημειώνεται ότι η σχετική νομοθεσία με την οποία ποινικοποιείται το αδίκημα του τράφικινγκ τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Σεπτέμβριο του 2010.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζεται στην έκθεση, ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του αριθμού εκείνων που αναγνωρίζονται ως θύματα τράφικινγκ και του αριθμού εκείνων που δικάζονται και καταδικάζονται για τη συμμετοχή τους στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.