Του Γιάννη Καλλονά

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της θλιβερής κατάστασης. Αυτές τις εικόνες της μιζέριας και της εξαθλίωσης είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, και οι επισκέπτες που κάνουν τον περίπατό τους στον πεζόδρομο, μιας από τις ομορφότερες ίσως παραλίες του Δήμου μας, που χαρακτηρίζεται σαν κατεξοχήν Τουριστικός προορισμός.

Αλήθεια τι εντυπώσεις μπορούν να αποκομίσουν οι τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής και απολαμβάνουν το γεύμα τους η τον καφέ τους στις παραλιακές ταβέρνες και καφετέριες; Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών, και το Εθνικό μας εισόδημα που είναι τόσο απαραίτητο για την χώρας μας;

Κύριοι της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, εύκολα μπορεί να σας χαρακτηρίσει κανείς σαν απαράδεκτους και τελείως αδιάφορους διότι:
1) Επί δύο συνεχή χρόνια μένετε απαθείς στις συνεχείς εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, των επαγγελματιών της περιοχής ,και των κατοίκων, που αφορούν την απομάκρυνση των δύο αυτών περιπτέρων της μιζέριας και της θλίψης, που εγκαταλείφθηκαν από τους κατόχους τους, διότι κρίθηκαν λειτουργικά ασύμφορα και,
2) Γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια την έγγραφη πρόταση του Τοπικού συμβουλίου της Αγίας Τριάδας για την απομάκρυνσης τους.
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά σας
και να πάρετε μια απόφαση; Γιατί στην ουσία, για μια εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη πρόκειται.

Σας καλούμε λοιπόν, να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που απομάκρυνε οριστικά από το κέντρο της πόλης, επτά εγκαταλελειμμένα περίπτερα με χρήση συνεργείων, μετά από αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, και της Επιτροπής περιπτέρων του Δήμου.Καθώς επίσης και το παράδειγμα του Δήμου Καλαμάτας, που με σχετική εισήγηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τον καθορισμό των θέσεων των περιπτέρων, μεταξύ των άλλων αναφέρει, ότι για όσα περίπτερα παραμένουν κλειστά για περισσότερο από ένα έτος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να απομακρύνει το κουβούκλιο.
Σε αντίθετη περίπτωση το κουβούκλιο θα απομακρύνεται από τον Δήμο και τα έξοδα θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Με όλα τα παραπάνω Κύριοι της Διοίκησης, πιστεύω να δείξετε κάποια ευαισθησία και να διορθώσετε έστω και στο παραπέντε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, γιατί διαφορετικά υποβαθμίζετε τουριστικά την περιοχή με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.


Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.