Οι μηχανικοί ηλιακής ενέργειας της Rawlemon ανέπτυξαν μια σφαιρική συσκευή που ακολουθεί την πορεία του ήλιου και που μπορεί να συγκεντρώνει το ηλιακό φως, όπως και το φως του φεγγαριού έως 10.000 φορές.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα ß.torics είναι35% αποδοτικότερο από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά συστήματα με ιχνηλάτη διπλού άξονα και ότι η περιστρεφόμενη, αδιάβροχη σφαίρα μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την ηλιακή ενέργεια του φεγγαριού.

Φιλοδοξία της Rawlemon είναι το σύστημα να μπορεί να ενσωματωθεί σε προσόψεις κτηρίων λειτουργώντας τόσο ως παράθυρο όσο και ως ηλεκτρογεννήτρια.

Το σύστημα ß.torics έχει επίσης τη δυνατότητα να συλλέγει το διαχεόμενο φως του φεγγαριού και να το μετατρέπει σε μια σταθερή πηγή ενέργειας.

Πέραν των εκπληκτικών της δυνατοτήτων, η ηλιακή σφαίρα της Rawlemon με τον όμορφο σχεδιασμό, σε αντίθεση με τα συμβατικά ηλιακά συστήματα, απευθύνεται και στους αρχιτέκτονες ως επιλογή σε φουτουριστικά, πράσινα κτήρια.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.