Μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανακοίνωσε ότι το δημόσιο προσανατολίζεται στο να αναθέσει σε ιδιώτες(!) τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πρώτα θα ελέγχουν και μετά θα αποζημιώνουν.
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, κλινικός έλεγχος θα πει ότι όταν θα μπαίνει ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ μέσα στο νοσοκομείο, θα έρχεται ο συμβεβλημένος γιατρός με την εταιρεία που κάνει τον κλινικό έλεγχο.
«Αυτός θα κρίνει αν η προτεινόμενη θεραπεία είναι σωστή, θα κρίνει αν πρέπει να κάτσει τόσες μέρες στο νοσοκομείο, θα κρίνει αν χρειάζεται ή όχι αυτή την εγχείρηση. Και δεν θα χρεώνει ο καθένας ό,τι του κατεβαίνει», είπε ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα, τόνισε ότι «όταν εφαρμόσουμε, και θα το κάνουμε πάρα πολύ γρήγορα, με αστραπιαία ταχύτητα εντός του θέρους, και στον ΕΟΠΥΥ και προς τα δημόσια και προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία τον κλινικό έλεγχο, θα έχουμε, βάσει των παραδειγμάτων των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ή αν θέλετε του ταμείου, παραδείγματος χάριν της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος, μία εξοικονόμηση χρημάτων 25% έως 30%». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο κλινικός έλεγχος δεν βγαίνει από το μυαλό κάποιου. Απλώς υπάρχουν διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία ισχύουν παγκοσμίως.
«Κι όταν, για παράδειγμα, ένας ασθενής μπαίνει για σκωληκοειδίτιδα στο δημόσιο νοσοκομείο του Βελγίου, χρειάζεται τόσες μέρες γι’ αυτή την εγχείρηση. Συνεπώς, δεν έχει άλλη σκωληκοειδίτιδα από τον Γεωργιάδη, που θα μπει στο δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα και θα τον κρατήσουν τις διπλάσιες μέρες. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Αυτά γίνονται σε όλο τον κόσμο», είπε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν είναι σκοπός του υπουργείου να κλείσει κανένα νοσοκομείο αλλά ούτε και να συνεχίζει να βλέπει τη σπατάλη και το λάθος. Επίσης, εξήγησε ότι το πρόγραμμα της αλλαγής του χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων είναι η μετατροπή ορισμένων νοσοκομείων σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου και της μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού σε γειτονικά νοσοκομεία κορμού όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη. Αυτός ο σχεδιασμός δεν γίνεται μόνο για εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων. Το βασικό κριτήριο δεν είναι αυτό.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.