Γράφει  ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη,
Έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (25 Μαΐου2014) και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να δραστηριοποιούνται είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο .
Τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο κ. Αλεξανδρής τις κέρδισε από τον κ. Μαυρομάτη , στο δεύτερο γύρο , με μόλις 509 ψήφους περισσότερους (9.138 έναντι 8.629) μετά από μια εκλογική εκστρατεία λασπολογίας και κατασυκοφάντησης του κ. Μαυρομάτη , όπως προκύπτει μετά την αθώωση του από τα τρία δικαστήρια , λόγω του ατυχούς γεγονότος στον πρώην δήμο Μηχανιώνας .
Και ενώ θα περίμενε κανείς , τόσο λόγω της ομηρίας του κ. Μαυρομάτη - μέχρι την διεξαγωγή των δικαστηρίων – αλλά κυρίως λόγω της εξουσίας που είχε πλέον στα χέρια του ο κ. Αλεξανδρής , να αυξήσει την επιρροή του και άρα τη δύναμη του και να καταστεί κυρίαρχος του παιχνιδιού τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα σε δύο χρόνια είχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και σήμερα μετά βεβαιότητος οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οδεύουμε πλέον στη μετά Αλεξανδρή εποχή .
Ποια είναι τα γεγονότα που άλλαξαν άρδην το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Θερμαϊκού και οδηγούν τον κ. Αλεξανδρή σε ηρωική έξοδο ;
1.Ανυπαρξία έργου . Λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας αλλά και έλλειψης προγραμματισμού , συντονισμού και οργάνωσης η σημερινή δημοτική αρχή δεν επέδειξε κανένα ουσιαστικό έργο . Οι μικρές δημοτικές και τοπικές κοινότητες εγκαταλείφθηκαν εντελώς (Αγ. Τριάδα , Μεσημέρι) , όπου δε υπήρχαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κατεβλήθη προσπάθεια να μην αδικηθούν τουλάχιστον έναντι της Περαίας , προσπαθώντας έτσι να κρατηθούν τα προσχήματα , δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα . Και όχι μόνο δεν παρουσίασε κάποιο έργο αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί και τα προβλήματα της καθημερινότητας . Σκουπίδια , λακκούβες , καμένες λάμπες και βλάβες ύδρευσης που καθυστερούν να επιδιορθωθούν ακόμη και ελλείψεις νερού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες .
2.Αθώωση Μαυρομάτη . Η αθώωση Μαυρομάτη ανέστησε τον ίδιο ηθικά και ψυχικά , ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση με περισσότερο κουράγιο και η οποία γινόταν πλέον ποιο εύκολα αποδεκτή από τους δημότες ενώ ταυτόχρονα έφερε σε πολύ δυσχερή θέση τον κ. Αλεξανδρή , αφού οι δημότες αντελήφθησαν πως παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν την περίοδο των εκλογών .
3.Ανεξαρτητοποίηση-αποχώρηση δημοτικών συμβούλων . Η ανυπαρξία έργου , η αθώωση Μαυρομάτη , η δυσαρέσκεια των δημοτών , η μη αξιοποίηση κάποιων δημοτικών συμβούλων , η μη στιβαρή διοίκηση , και η έλλειψη συντονισμού έφεραν εκνευρισμό στη δημοτική ομάδα Αλεξανδρή και βλέποντας πως το καράβι βουλιάζει άρχισαν σιγά-σιγά να το εγκαταλείπουν .
Έτσι , από τη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας ανεξαρτητοποιήθηκαν οι κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι Στεφανίδης με 1514 ψήφους , Φερφελή με 631 ψήφους , Λιόλιος με 589 ψήφους , και οι τοπικοί σύμβουλοι Νακόπουλος με 449 ψήφους , Τζάκης με 409 ψήφους και Παλαβρατζή με 111 ψήφους . Από τη δημοτική ενότητα Επανομής ο δημοτικός σύμβουλος Ντόκας με 430 ψήφους ενώ πρόσφατα εξέφρασε δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια του και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Καζάκης με 740 ψήφους , μοιράζοντας φυλλάδια μη κολακευτικού περιεχομένου για τη δημοτική αρχή , δηλώνοντας έτσι την ουσιαστική αποχώρηση του . Από τη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού αποχώρισε οριστικά ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης με 523 ψήφους και οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ Καλαμίδας με 260 ψήφους και ζευκόπουλος με 134 ψήφους .
Συγκεντρώνοντας όλους αυτούς τους ψήφους αντιλαμβάνεστε την απώλεια δύναμης του κ. Αλεξανδρή , ο δε μεγάλος αριθμός ανεξαρτητοποιήσεων-αποχωρήσεων δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου κακή εικόνα για τη δημοτική αρχή . Κάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς , αφού αποποιούνται τις ευθύνες τους ως λευκές περιστερές , έχουν καταστεί οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του .Εκεί που γίνεται το μεγάλο Βατερλό είναι στη Μηχανιώνα όπου η απώλεια είναι δυσαναπλήρωτη και μη αναστρέψιμη . Η αποχώρηση Λαζαρίδη αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον κ. Αλεξανδρή , όχι τόσο για τους ψήφους όσο για το ότι ο κ Λαζαρίδης είναι κάτοχος της εφημερίδας ΄΄Περαία΄΄ η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις προηγούμενες εκλογές στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και του κλίματος και άρα του ρεύματος υπέρ του κ. Αλεξανδρή . Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα την έχει σύμμαχο .
4.Κάθοδος Τσαμασλή . Τυχόν κάθοδος του κ. Τσαμασλή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα του δικαστηρίου) θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον κ. Αλεξανδρή , κυρίως στη δημοτική ενότητα Επανομής , τόσο λόγο εντοπιότητας όσο και γιατί προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο . Δεν είναι τυχαία η στάση που τηρεί τελευταία ο κ. Καζάκης έναντι του κ. Αλεξανδρή . Εκτιμώ δε πως ο κ. Τσαμασλής θα πλαισιωθεί και από νυν αντιδήμαρχο με τον οποίο διατηρεί άριστες προσωπικές και πολιτικές σχέσεις καθώς και λοιπά επώνυμα στελέχη του ιδίου χώρου που είχαν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στα αυτοδιοικητικά της Επανομής . Επιπλέον η μη ολοκλήρωση του αποχετευτικού και η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του ποταμού έχει απογοητεύσει σφόδρα τους ψηφοφόρους –Επανομήτες του κ. Αλεξανδρή .
5.Φυσική φθορά . Είναι γνωστό σε όλους πως η εκάστοτε διοίκηση , πολιτική ή αυτοδιοικητική , επωμίζεται την φυσική φθορά λόγω μη ικανοποίησης των κάθε λογής , λογικών ή παράλογων , αιτημάτων των πολιτών .

Για όλους τους παραπάνω λόγους το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον κ. Αλεξανδρή είναι τόσο αρνητικό που όποια προσπάθεια και αν καταβάλει δεν θα μπορέσει να την αντιστρέψει εάν τελικά αποφασίσει να κατέλθει στις εκλογές .          
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. Η κάθοδος Τσαμασλή (είναι πλέον σίγουρη και θα φανεί τον Σεπτέμβριο)θα αποδομήσει και την παράταξη Μαυρομάτη κ. Τεκίδη. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαμασλής...Τσαμασλής...ένας υπόδικος Τσαμασλής τι σχέση έχει...μαζί του;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπόδικος κ. gnborn2shoot δε σημαίνει και ένοχος. Εκτός κι αν γίνατε και δικαστής εκτός από ερασιτέχνης βιντεολήπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Ο Τσαμασλής είναι υπόδικος.- (Τελεία και παύλα) Ούτε τον γνωρίζω μα ούτε έχω και ιδιαίτερο «νταλγκά» να τον γνωρίσω.
    2. Είμαι ΚΑΙ βιντεολήπτης ( ερασιτέχνης μετά από 23 χρόνια ενασχόλησης με βίντεο πολύ δεν πάει για ερασιτέχνης; Εστω…)
    3. Ήμουν δικαστής και δεν το΄ξερα; Μπράβο μου…
    4. Εσύ τελικά ανώνυμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; Πες μας το (αληθινό) ονοματάκι σου, μια ωραία παρέα είμαστε…Δεν τρέχει και τίποτε αν υπογράψεις κι αυτά που λες…
    5. Και αφού τώρα όλα λύθηκαν, για πες μου…Γιατί θα ψηφίσεις τον…Τσαμασλή;
    (Και προπάντων μην νομίσεις ότι είμαι με κανέναν από τους άλλους τους μελλοντικούς υποψηφίους για να εξηγηθούμε…).
    Κανένας δεν μου χρωστάει, σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ !!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσαμασλής αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφορτωθείς τον Αλεξανδρή (εκτός κι αν εξακολουθείς να θέλεις τον νυν δήμαρχο της αναποτελεσματικότητας). Τι δεν έχεις καταλάβει κ. gnborn2shoot; Έχεις καμιά καλύτερη ιδέα; Τώρα το αν θα γίνει δήμαρχος, αυτό είναι άλλο θέμα, δεν το ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί νευριάζετε κ. gnborn2shoot;
    1. Το να είσαι ερασιτέχνης είναι φιλοφρόνηση (εραστής της τέχνης). Ο επαγγελματίας ζει απ' αυτό και πληρώνει κι ένσημα. Εσείς αλήθεια πόσα πληρώσατε ως βιντεολήπτης;
    2. Δικαστής γίνεστε απ΄τη στιγμή που αναφέρεστε με αρνητικό τρόπο σε μια δικαστική διαμάχη υπονοώντας έμεσα ενοχή.
    3. Όταν δε γνωρίζετε - κι ούτε θέλετε να γνωρίσετε - πρόσωπα και πράγματα γιατί τοποθετείστε;
    4. Το τι θα ψηφίσω αφορά εμένα κι αυτό θα το αποφασίσω αρκετά αργότερα, αφού γίνουν επίσημα γνωστές οι υποψηφιότητες. Όπως βλέπεις δε σε ρωτώ τι θα κάνεις εσύ. Γι αυτό και δε σου δίνω το δικαίωμα να με καπελώνεις.
    5. Το να λες δε χρωστώ δε σε κάνει και τιμητή των πάντων, ούτε δίνει βαρύτητα στις απόψεις σου.
    ΥΓ. Ίσως τώρα να λύθηκαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.