Χαριτογράφημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *
Με τα πολλά οι Έλληνες δεν ζούσαν ανθρώπινα - αποδεδειγμένο!
 Ένας ανθρώπινος κόσμος είναι ένας κόσμος των λίγων και καλών πραγμάτων, χρημάτων και ζωντανών υπάρξεων  - φιλοσοφημένο, οικολογικό και τεχνολογικώς ορθό, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο μήνυμα της τρέχουσας χιλιετηρίδας!
Άρα, οι Έλληνες δικαιούνται να μπορούν να ζουν και με λίγα - πολιτισμένο!     
Πάνο, θα τους τρελάνεις πριν τους εκπολιτίσεις τους απολίτιστους που, άκουσον-άκουσον, δοξάζουν την νεκρή ύλη και «καταναλώνουν τις σάρκες» τους, τα δάνειά τους, τα οποία αποτελούν τον πλούτο που παράγει η εργασία στον τόπο μας, η οποία σήμερα υποτιμάται μαζί με τον… πλούτο -  εντροπικό!
Συνεπώς, Πάνο, η δοκιμασία της εσωτερική υποτίμησης, στην οποία υποβάλλονται αυτοί οι Έλληνες, είναι μια διαδικασία αποκατάστασης του σοβαρά διαταραγμένου μηχανισμού αναπαραγωγής της ζωής στην Ελλάδα! Άρα, μέσω της πτωχευτικής θεωρίας  - πολιτικής αλητείας για την ακρίβεια -του δικομματισμού, που χρεοκόπησε το κράτος για να φτωχοποιήσει νομιμοποιημένα τα δύο τρίτα της κοινωνίας, τα οποία καλούνται σήμερα να καλύψουν την καταστροφή του (ιδιωτικού) κεφαλαίου που επενδύθηκε σε φορείς ελληνικού (δημοσίου ή ιδιωτικού) συμφέροντος, ελπίζεται να συναντήσει η οικονομία την ζωή!!!  
Αυτό, που δήθεν «ελπίζεται», ελπίζετε υμείς, ή μήπως ελπίζετε να γλυτώσετε, υποστηρίζοντας πως δια της εσωτερικής υποτιμήσεως και διαλύσεως του όποιου κοινωνικού μοντέλου ευημερίας θα ανακαλύψετε τις οργανωτικές αρχές που θα συμβιβάζουν τους κανόνες μιας αποτελεσματικής διαχείρισης με τους μηχανισμούς αναπαραγωγής της βιόσφαιρας;  
Πάνο μου, είσαι ένας δικό μας και με αλτρουισμό θυσιάζεσαι σε αυτήν την «Κυβέρνηση- Quisling»! Προδήλως, είσαι οπαδός της βιο-οικονομικής προσέγγισης, ένας ιδεολόγος της χαμηλής εντροπίας, ένας πολιτισμένος άνθρωπος που έμπλεξε στην πιο εντροπική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης των ξεδιάντροπων!  
Λοιπόν, αναγνωρίζοντας την βιο-οικονομική δυναμική της κυβερνητικής κοινωνικοοικονομικής λαίλαπας στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της τρόικας ασφαλώς, επιτέλους ομολογώ πως έσφαλα τόσον καιρό! Ουδείς άσφαλτος και δίχως λακκούβες στην χώρα με το πλέον ανώμαλο οδόστρωμα της Δ. Ευρώπης. Δεν κατάλαβα ο σφαλερός πως, δια του προγράμματος των μνημονίων που εφαρμόζετε, αποσκοπούσατε και αποσκοπείτε σε μια νέα οργάνωση της ζωής στην χώρα μας, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στα υλικά που προέρχονται από το οργανικό περιβάλλον, των οποίων η αναπαραγωγή είναι εξασφαλισμένη από το ίδιο το περιβάλλον! Μου διέφυγε το βαθύτερο πνεύμα του success story, Πάνο μου, και σας αδίκησα οικογενειακώς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)!
Ομολογώ την αμαρτία μου! Είμαι τόσο απρόσεκτος στην κριτική μου που δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία ούτε στην αφήγηση της γηραιάς μητέρας της γυναίκα μου, η οποία μου εξηγούσε πώς ζει κανείς στο χωριό με 150 ευρώ μηνιαίως, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως χαρατσιών και αιφνίδιων επιβαρύνσεων της ατομικής ιδιοκτησίας και χρήσης δημόσιων παροχών. Η πεθερά μου - εξαιτίας ασφαλώς της σοφής στρατηγικής εξανθρωπισμού στην Ελλάδα, μέσω της δραματικής έλλειψης Ευρώ από όσους το έχουν ζωτική ανάγκη - ανακάλυψε ξανά μετά τον πόλεμο την αντι-εντροπία. Δηλαδή, εφευρίσκει καθημερινά εναλλακτικούς τρόπους δόμησης ενεργειακών ροών, ώστε να ικανοποιούνται καλύτερα οι ανάγκες της δίχως να ξοδεύει ούτε ένα Ευρώ. Μάλιστα Κύριε, η οικονομική αφαίμαξη των φτωχών γέννησε τους οικολόγους- πάμφτωχους, στο φάντασμα της πρώην ισχυρής Ελλάδας της Ολυμπιάδας!   
Ξέρεις τι μου έλεγε τις προάλλες η Ελένη: «Δημήτρη μου, είμαστε απολίτιστοι ως λαός και άπληστοι ως συνταξιούχοι των 380, κι αυτό το κατάλαβα εσχάτως, χάριν της ενημερωτικής συνδρομής των ευεργετών της τρόικας και των πολιτισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων μας στην Ελλάδα (δεν είναι όλοι πολιτισμένοι οι κυβερνητικοί, κάποιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ακόμη την ευλογία της ανέχειας και επιμένουν στο «λεφτά υπάρχουν»). Το ζήτημα είναι να μην ασχολείσαι με ταπεινά πράγματα και τη νεκρή ύλη με την μορφή του διαολεμένου Ευρώ, το οποίο μας χάλασε ως Έθνος και μας διέφθειρε ως προσωπικότητες. Άκου, λεφτά υπάρχουν! Τι να τα κάνεις τα λεφτά, από την στιγμή που έχουμε μπροστά μας την πρόκληση να διαχειριστούμε την ενεργειακή κληρονομία μας μαζί με την πολιτισμική μας - αρμοδιότητος Πάνου - έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την υλική και πνευματική μας αναπαραγωγή και ανάπτυξη δια μέσου του χρόνου»;    
Έκθαμβος άκουγα την φωνή της και κοίταζα το ακουστικό, τρέμοντας με την (στιγμιαία) ιδέα πως είχε παρεισφρήσει στην οπτική ίνα (μου) το φάντασμα του Rene Passet, ή ο φίλος μου, καθηγητής των «βιο-οικονομικών», Γιώργος  Θ. Χατζηκωνσταντίνου από την Θεσσαλονίκη! Ανατρίχιασα, το μήνυμα του Πάνου το είχε εσωτερικεύσει η πεθερά μου στο χωριό καλύτερα από ότι θα το διατύπωναν οι βιο-οικονομολόγοι!
Μπράβο στην τρίτη και φαρμακερή  «Κυβέρνηση- Quisling»! Αυτή πέτυχε να πείσει του διεφθαρμένους, απολίτιστους, απανθρωπισμένους  Έλληνες, φετιχιστές του Ευρώ, πως ήρθε επιτέλους η ευλογημένη ώρα να οργανώσουμε, χάρις στην δραματικά υποτιμημένη εργασία και στην απαξίωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τις ενεργειακές ροές παράλληλα με τις τουριστικές, ώστε να ικανοποιηθούν με το λιγότερο δυνατό κόστος οι κοινωνικές και ατομικές απαιτήσεις του ελληνικού λαού! Έτσι θα ικανοποιηθούν και οι αυξημένες ανάγκες για μια ακόμη αρπαχτή των ολίγων αλλά εκλεκτών, διαπλεκομένων φίλων της κυβέρνησης του δικομματισμού στην χώρα.  Διπλό το μήνυμα, διπλό και το όφελος για το έθνος μας!
Καταλάβατε, επιτέλους ποια είναι η ουσία της οικονομικής ανάπτυξης, ή μήπως θα χρειαστεί να επανέλθει ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος επαναλαμβάνοντας στο επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο: «οι Έλληνες μπορούν να ζουν και με λίγα… βοηθήστε να γίνει ο κόσμος μας πιο ανθρώπινος και δίκαιος»;  Το πρόβλημα υπάρχει όταν ζεις με πολλά, Πάνο μου, με λίγα είναι ασφαλώς μικρότερο πρόβλημα, ενώ με καθόλου είναι βέβαιον πως δεν θα έχεις τέτοια πρόβλημα, σαν αυτά που μας βασανίζουν στην παλιοζωή των ευημερούντων κοινωνιών του καταραμένου καπιταλισμού!
Και μια και το φιλοσοφήσαμε και …συμφωνήσαμε - φαντάζομαι - προτείνω στις εκλογές οι πολιτισμένοι της κυβέρνησης «ΠΑΝΔΣΟΚ» να κατέβουν με το σύνθημα: «πάση θυσία δίχως ευρώ για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο και πιο φυσικό περιβάλλον», στη θέση του μπανάλ της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης «πάση θυσία στο ευρώ»! Η φτώχεια είναι δικαίωμα για καλοπέραση στην σημερινή, ευλογημένη Ελλάδα και βασική ελευθερία για την   βιο-οικονομική εξέλιξη της ΕΕ! Τουλάχιστον μην τους αποτρελάνετε, ρε Πάνο!
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.