Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα ρίχνει και πάλι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, με συνέντευξη που έδωσε στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende λίγο πριν αποπεμφθεί, επειδή ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που εμπλεκόταν στην πώληση του ΟΠΑΠ.

Σε σχόλιά του σχετικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί στους κατοίκους το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού, ο κ.Σταυρίδης απαντά με μια έκφραση στα αγγλικά που αναμένεται να ξεσηκώσει νέο σάλο: «Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Fuck you. Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα».

Στη συνέντευξη που έδωσε στη νορβηγική εφημερίδα στις 4 Αυγούστου, ο κ.Σταυρίδης αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο για τους Ελληνες και επιχειρηματολόγησε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι είναι «ευλογία του Θεού».

«Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι από το Αμβούργο εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού. Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ισως ο πρωθυπουργός και άλλοι τρεις. Αλλά είναι γεγονός.» σημείωσε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.