του Γιώργου Μαυρομάτη

Σήμερα που πέρασε η '' έπαίτειος '' γιατί τέτοια ήταν, ας ανάψουμε ένα κεράκι στον συχωρεμένο...
Από το '74 και μετά μέχρι το '81, μετά από τριάντα χρόνια κατσαπλιάδικης και βλακοδεξιάς διακυβέρνησης της χώρας, ό κόσμος στην μεγάλη πλειοψηφία του που μπορεί να μην ήταν αριστεροί, αλλά δεν άντεχε όλο αυτό το άθλιο εμφανώς άδικο πολίτευμα.


Εμπιστεύθηκε λοιπόν το νεοφερμένο ψιλοάφθαρτο και εποικοινωνιακό οικονομολόγο, Κύριο καθηγητή Ανδρέα, δίνοντάς του με ένα μεγάλο ποσοστό στην ουσία τα κλειδιά της χώρας.
Όταν ανέλαβε την εξουσία είχε το απόλυτο ελεύθερο να κάνει ότι θέλει… ακόμη κι οι αριστεροί μέσα μας χαρήκαμε για την ‘’Αλλαγή ‘’. γιατί τα αριστερά συνθήματα έδιναν και έπαιρναν και λέγαμε μέσα μας … ‘’καλά τα λέει μακάρι να τα κάνει κιόλας’’
Στην αρχή πήρε κάποια μέτρα για τον λαό πού πραγματικά χειμαζόταν και τα είχε ανάγκη ως επιτίμιο και ως αμοιβή για να στέρξει στην προσπάθεια για την αναδιοργάνωση της κατεστραμμένη, από τριάντα χρόνια πλιάτσικου χώρας. Αντίθετα το Κίνημα ακολούθησε την πεπατημένη και μάλλον δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο !!! Κουκιά φάγανε κουκιά μολογούσανε οι άνθρωποι !!!
1. Καπέλωσε το συνδικαλισμό με εγκάθετους που ακόμα πληρώνουμε και κατέστρεψαν το εργατικό κίνημα
2. Άλωσε τα ΜΜΕ αποκεφαλίζοντας κάθε ελεύθερη φωνή ( Χατζηδάκης ) κλπ με σκοπό και στόχο να διαιωνίσει την νομή της εξουσίας προς όφελος των μεγαλοστελεχών του.
3. Αλλοτρίωσε και διέφθειρε έναν λαό που είχε ανάγκη να ζήσει σε ένα νοικοκυρεμένο κράτος με αξιοκρατία και έντιμή σχέση κράτους πολίτη, όπου το κράτος θα εμπιστεύεται τον πολίτη αλλά και θα τον ελέγχει τίμια και αυστηρά .
4. Πήγε πολλά χρόνια πίσω τον πολιτισμό προβάλλοντας το πρότυπο του ‘’ σκυλά ‘’ που ήταν και αυτός και όλο ή ακολουθία του που τον συνόδευε!! (θυμίστε μου έστω και μία θεατρική παράσταση που παρακολούθησε ) . Άφησε μόνους του τους πραγματικούς δημιουργούς προβάλλοντας τα δικά μας παιδιά .!!
5. Άφησε την παιδεία στο έλεος ανόητων και φαντασμένων πολιτικάντηδων υπουργών χωρίς να δημιουργήσει ένα εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση και τη παιδεία.
6. Και το χειρότερο ακόμη είναι ότι δημιούργησε με τις παροχές, μία κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας, ένα λαό μαθημένο στο easy living . Νομιμοποίησε την λαμογιά και το ρουσφέτι με το περίφημο είπαμε να κάνεις στον εαυτό σου ένα δωράκι αλλά όχι και τόσα…..
Όταν ό Ανδρέας ανέλαβε την Εξουσία είχε την αγάπη του κόσμου … Ποτέ κανένας πολιτικός δεν αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο αυτός. Θα μπορούσε να κάνει τη χώρα παράδεισο αν ήθελε .. αλλά ή δεν μπορούσε η δεν ήθελε Το συμπέρασμα δικό σας!!!
( Η άλλη αιτία του κακού η ΝΔ έκανε χειρότερα αλλά τώρα μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ )
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.