Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «σε βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν», προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.


«Δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος σημείωσε:

«Ιδιαίτερα, σε μία περίοδο που όλοι οι Δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους Δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς; Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.